Dat ging ff mis: ‘En toen werd ik paniekerig door school gebeld’

18.08.2022 06:40
dat ging ff mis kind kwijt Beeld: Unsplash

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Esmeralda (40), moeder van Elske en Amelia (8) en Jelmer (1):

“Op het schoolplein telde ik zeven meisjes, terwijl ik toch zeker dacht te weten dat we slechts zes uitnodigingen hadden verstuurd. Het was het verjaarspartijtje van mijn dochter Elske. De tweeling was in januari zeven geworden, maar vanwege de lockdown en het weer hadden we het verplaatst naar de zomer. Ik had een springkussen en opblaaszwembad op het grasveld gezet en iedereen opgedragen zwemkleding mee te nemen.

Elske en Amelia zitten in verschillende klassen, ze mochten apart een feest geven en ieder zes kinderen vragen. Ik zag er nu één meer. Dat klopte niet. Maar Elske en haar vriendinnen beweerden hyper en uitgelaten dat ze allemaal een kaartje hadden gehad. ‘Echt iedereen, mama. Heus.’

Lees ook – ‘Dit is waarom ik ook broertjes en zusjes uitnodig op verjaardagsfeestjes van mijn kinderen’ >

Vergissing

Blijkbaar had ik een vergissing begaan onder invloed van mijn post-zwangerschapshormonen. Ik was drie maanden ervoor bevallen van Jelmer en in mijn hoofd was het nogal chaotisch. Ik wist echt niet meer welke namen we wel of niet hadden geïnviteerd.

Argeloos nam ik alle kinderen mee naar huis en gaf ze taart. Ik had natuurlijk alarm moeten slaan toen bleek dat één meisje, Roos, geen cadeau en geen badkleding bij zich had, maar ik vond het eerder sneu dan gek. Ik pakte snel een cadeautje uit onze voorraad en een reservezwempak van de meisjes.

Verstekeling

Pas toen ik na een halfuur paniekerig door school werd gebeld omdat er een meisje uit de klas van Elske ‘zoek’ was, ging er een bel rinkelen. Ik kon wel door de grond zakken toen ik aan juf moest bekennen dat het verloren kind bij mij in het zwembad lag. Ik vond het vreselijk voor haar moeder, die zat helemaal in de stress op haar werk.

Achteraf bleek dat Elske dondersgoed wist dat we Roos niet hadden uitgenodigd. De kleine slimmerik vond dat zo zielig voor haar, dat ze een plannetje had bedacht om haar mee te smokkelen. En deze mama was daar helemaal ingetrapt.”

Dit artikel staat in de Kek Mama Zomerspecial 2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.