‘Hij zong uit volle borst boven het wiegje: ‘Ik wou dat jij dood was!”

07.01.2023 14:07
slapen slaapliedjes Beeld: Unsplash

Verwelkom je jouw nieuwste aanwinst tot je gezin met open armen, blijkt een van je kinderen totaal niet door een deur te kunnen met z’n nieuwe broertje of zusje.

Cindy (36), moeder van Mert (10), Selin (8), Erva (6) en Imran (1).

“Mijn Turkse schoonfamilie was over the moon met Imran, de tweede kleinzoon/neef in de familie. Mijn mans broers hebben allemaal dochters en nu baarde ik na bijna tien jaar eindelijk weer een gewenste jongen. Dat werd gevierd, en hoe. Veel cadeaus, zoetigheid, geld én bezoek.

“Hij vond al die aanbidding iets te veel van het goede”

Mert vond – na twee maanden bijna non-stop kraamvisite voor zijn babybroertje – al die aanbidding iets te veel van het goede. Hij was stapel op de kleine, maar blijkbaar was hij, als jarenlang bejubelde stamhouder, jaloers op de aandacht voor deze concurrent. Op het besnijdenisfeest van Imran, met de hele kamer vol familie, boog Mert zich boven het wiegje van Imran en zong uit volle borst: ‘Hocus Pocus Pilatus Pas, ik wou dat jij dood was!’”

Lees ook – Broertje of zusje op komst? Zo bereid je je kind voor >

Baby’s in de aanbieding

Ayse (39), moeder van Moïse (1).

“Ik werd pas laat moeder, maar als ik had gewild had ik al tientallen baby’s kunnen hebben. Tenminste, als ik was ingegaan op het gulle gebaar van alle broertjes en zusjes in de gezinnen waar ik kraamde. Iedere keer als mijn dag als kraamverzorgende erop zat en ik naar huis ging, kwam er wel een kind zijn of haar pasgeboren broertje of zusje gratis aanbieden. ‘Neem maar mee hoor!’”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.