In samenwerking met Kek Mama

Zo zet jouw kind veilig de eerste stapjes

28.11.2017 08:08

Het moment dat je kind hun eerste stapjes zet zul je nooit vergeten. Bettina van Citymom.nl en mama van Bobbi (5) en Fitz (1) heeft 4 handige tips die je hierop voorbereiden.

Zo ben je helemaal klaar voor de eerste stapjes van jouw kind.

1. Loop-proof huis

“Leren lopen begint met optrekken. Aan jou, aan meubels, eigenlijk aan alles. Zo leren kinderen balans houden. Vanaf nu kan je eigenlijk alles wat op ‘optrekhoogte’ staat, gaan opbergen. Dag gezellige kaarsjes op de bijzettafel, doei fotolijstjes op de vensterbank en vaarwel mooie kunstobjecten. Zorg ook voor hoekbeschermers om de tafels, bescherming voor de stopcontacten en traphekjes.”
 

2. Goede schoenen

“Goede schoenen zijn belangrijk als je kind leert lopen. Zo worden de voetjes in de juiste positie gezet. Ga het liefst voor leer, om de huid te laten ademen en afkoelen. Kies daarnaast schoenen die een verharde achterkant hebben, om de voet recht te zetten. Tip: ga voor klittenband of veters+rits combinatie en zorg ervoor dat de schoenen minimaal een halve centimeter langer zijn, zodat de voeten ruimte hebben om te groeien.”
 

3. Met vallen en stoten

“Bij leren lopen hoort natuurlijk ook vallen. Daarom is het handig altijd Arnikind Vallen en stoten gel van VSM in huis te hebben. Ik gebruik dit om de plek te verkoelen. Deze verzorgende gel is ook nog fijn voor de dagen erna. Arnica stimuleert de doorbloeding en Calendula helpt de huid herstellen. Goed om te weten: deze gel kan vanaf 0 jaar gebruikt worden.”
 

4. Samen lopen

“Als je kind voorzichtig de eerste stapjes zet, oefen dan aan je hand en laat af en toe even los. Zo kan je kind het eigen evenwicht voelen. Blijf er altijd naast staan om eventueel bij te sturen. Als het goed gaat, neem dan een beetje afstand en juich alsof het Nederlands dames elftal net het EK heeft gewonnen. Dit geeft je kind zelfvertrouwen en werkt motiverend.”