Hatsjoe! Je hebt het vast al gemerkt: het snotterseizoen is in volle gang. Een extra frustrerende periode als je kind nog niet precies begrijpt hoe hij zijn neus moet snuiten. Maar met dit simpele trucje heeft je kleintje het snel onder de knie.
Lees verder onder de advertentie
Kids zijn gek op spelletjes, dus spelenderwijs je neus leren snuiten is de key van dit trucje. Wat je nodig hebt? Slechts een wc-rolletje en een wattenbolletje (of iets anders wat daarop lijkt). Juist, twee dingen die je vast wel in huis hebt. Wij leggen je uit hoe je dit geniale trucje thuis uitprobeert.
Lees verder onder de advertentie
Neus snuiten: op deze manier leert je kind het snel
Stap 1: Gebruik het wc-rolletje
Neem een leeg wc-rolletje en plaats een klein bolletje watten of propje papier voor de opening. Laat je kind het wc-rolletje vasthouden en leg uit dat het de bedoeling is om het bolletje zo ver mogelijk weg te blazen, maar let op: alleen met hun neus! Geen hulp van de mond, want dan is de hele uitdaging natuurlijk weg.
Laat je kind het bolletje uit de wc-rol blazen door krachtig met zijn of haar neus te snuiten. Begin met kleine afstanden en verhoog de uitdaging door het rolletje steeds een beetje verder weg te houden.
Stap 3: Tijd voor het echte werk
Na een paar rondes zal je merken dat je kind doorheeft hoe ze gericht en krachtig moeten blazen met hun neus. Dat maakt de stap naar een echte zakdoek een stuk makkelijker. En eerlijk, jij hebt er straks ook profijt van, want ze snuiten ineens zonder drama of gemor. Benieuwd hoe je het trucje oefent? Hieronder check je een handige Instagramreel van mama Marloes.
Kinderen leren sneller door te spelen dan te luisteren naar saaie instructies. Dit trucje is leuk én effectief, omdat het van neus snuiten iets grappigs en uitdagends maakt. En zeg nou zelf: als het lukt om zonder strijd hun neus te laten snuiten, dan mag dit absoluut in de categorie parenting win!
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.