Uit onderzoek van Luizenradar blijkt dat 25 procent van de ouders zich schaamt voor hoofdluis bij hun kinderen en daarom is de organisatie een campagne gestart. Het doel? Het taboe rond die irritante beestjes doorbreken én voorkomen dat kinderen de schaamte overnemen.
Lees verder onder de advertentie
In samenwerking met een selectie bekende moeders vraagt Luizenradar ouders om een foto met een (luizen)kammetje in het haar en de hashtag #yeswecomb te plaatsen.
Falen
Linda van de Veen (Luizenradar): “Ouders van jonge kinderen zijn verantwoordelijk voor de lichamelijke verzorging van hun kind en het voelt voor sommigen als falen wanneer er een hoofdluisbesmetting plaatsvindt”, zegt ze. “Dat is helemaal nergens voor nodig, want luizen maken totaal geen onderscheid tussen schoon en vies haar.”
Janine Breukhoven van Pret à Pregnant is één van de bekende moeders die aan de actie meewerkt. “We willen allemaal onze kinderen met zelfvertrouwen grootbrengen. Hoofdluis is een van de eerste onderwerpen in een kinderleven waar schaamte bij komt kijken. En dat is echt nergens voor nodig: onze kinderen kunnen ze allemaal krijgen en met de juiste behandeling zijn ze er ook zo weer van af.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.