Onderzoek: kwart van de ouders schaamt zich voor hoofdluis bij hun kind

29.08.2017 14:23
ouders-schamen-zich-luizen-kind

Uit onderzoek van Luizenradar blijkt dat 25 procent van de ouders zich schaamt voor hoofdluis bij hun kinderen en daarom is de organisatie een campagne gestart. Het doel? Het taboe rond die irritante beestjes doorbreken én voorkomen dat kinderen de schaamte overnemen.

In samenwerking met een selectie bekende moeders vraagt Luizenradar ouders om een foto met een (luizen)kammetje in het haar en de hashtag #yeswecomb te plaatsen.

 

Falen

Linda van de Veen (Luizenradar): “Ouders van jonge kinderen zijn verantwoordelijk voor de lichamelijke verzorging van hun kind en het voelt voor sommigen als falen wanneer er een hoofdluisbesmetting plaatsvindt”, zegt ze. “Dat is helemaal nergens voor nodig, want luizen maken totaal geen onderscheid tussen schoon en vies haar.”

 

Lees ook
Handig: deze badmuts laat luizen ‘verzuipen’ >

 

‘Zelfvertrouwen’

Janine Breukhoven van Pret à Pregnant is één van de bekende moeders die aan de actie meewerkt. “We willen allemaal onze kinderen met zelfvertrouwen grootbrengen. Hoofdluis is een van de eerste onderwerpen in een kinderleven waar schaamte bij komt kijken. En dat is echt nergens voor nodig: onze kinderen kunnen ze allemaal krijgen en met de juiste behandeling zijn ze er ook zo weer van af.”