‘Wij eten voor de tv. Zo gaat er tenminste iets in, zonder strijd’

26.12.2022 17:09
enquete schermtijd smartphone

Wanneer het elke avond strijd is aan de eettafel begin je jezelf af te vragen of er geen andere methodes zijn.

Aisha (36): “Eten doen wij mooi voor de tv of iPad. Zo gaat er tenminste iets in, zonder strijd. Dat had ik allemaal anders bedacht, toen ik zes jaar geleden voor het eerst moeder werd. Maar na jaren kunst- en vliegwerk om ook maar één hap gezond ontbijt of avondeten in mijn zonen (6 en 4) te krijgen, was ik het zat.

Voor YouTube vlíegen de boterhammen, aardappels en broccoli erin. En er is nog een voordeel: mijn man en ik kunnen ook weer rustig eten. Prima, als mijn kinderen het zo willen. Over een paar jaar piepen ze wel anders en smeken ze of ze met hun vrienden naar de Mac mogen. Omdat dat zo gezellig is, samen eten.”

Lees ook – 7x recepten die je in een kwartier op tafel zet >

Groenten

Dominique (32): “Mijn jongste zoon (3) eet geen groenten. Deed hij wel, hoor. Tot hij op z’n derde ontdekte dat je er ook nee tegen kunt zeggen. Elke avond werd een gevecht. Hij eet wel fruit, en ik heb besloten dat dat voorlopig volstaat. Hij komt wel weer, als hij de macaroni bolognese straks uit onze monden kijkt.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.