‘Dat ze op één dag meteen hun weeklimiet aan schermtijd pakken is dan maar zo’

21.11.2022 06:13
nieuwste kinderfilms pathé thuis

Op regenachtige dagen zonder oppas je kind achter de iPad of Playstation zetten? Voor deze ouders is het maar even zo.

Yvonne (28), moeder van Noam (8) en Sophie (3).

“Op verjaardagen of in gesprekken met andere moeders praat ik gedwee mee. ‘Klopt, Fortnite kan nog niet als je acht bent.’ ‘En nee, meer dan een halfuur gamen per dag mag die van mij ook niet.’ ‘Buitenspelen, dat is pas belangrijk.’ Maar eenmaal thuis heb ik de ruggengraat van een rietje.

“Eenmaal thuis heb ik de ruggengraat van een rietje”

Als mijn zoon Noam op zijn Playstation wil na een lange dag school, maak ik daar niet zo’n punt van. Dat het 12+-games zijn vind ik wel zorgelijk, maar aan de andere kant: al zijn vriendjes spelen het. Het gaat hem meer om de gekke dansjes dan het schieten. Ook over de tijdsduur ben ik makkelijk. Noam turnt vier keer per week, hij krijgt genoeg beweging. Die paar uurtjes per dag achter de spelcomputer kunnen niet veel kwaad.”

Lees ook – ‘Dit is waarom gamen heus niet alleen maar slecht is voor kinderen’ >

Beste vriend

Maud (31), moeder van Yara (5) en Olivia (3).

“Op de dagen vlak voor een examen is Netflix mijn beste vriend. Zeker als mijn man wisseldiensten heeft. Ik volg in de avonduren een NIMA-opleiding en heb vaak in het weekend toetsen. Heb ik geen oppas, dan zit er niks anders op dan een marathon Frozen, Barbie of nijntje aan te zetten. De meiden zijn zo uren zoet en ik kan meters maken bij het studeren. Dat ze op één dag meteen hun weeklimiet aan schermtijd pakken is dan maar zo.”

Even geen mama horen

Nathalie (40), moeder van Zoë en Max (4).

“Wat ik doe op regenachtige dagen? Op verveelmomenten of vakantiedagen waar geen eind aan komt? Ik duw de iPads in de handjes van onze tweeling. Hoor ik even geen 36 keer ‘mama’ en hoef ik ook niet zelf aan de slag met Playmobil of klei. Daarentegen pak ik mijn laptop om wat administratie weg te werken of lekker langs de nieuwste kindermode te surfen. Niks mis mee.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.