Gezonde traktatie? Ga toch weg: ‘Ik vergeet zogenaamd dat roombotercake niet verantwoord is’

28.10.2022 07:33
waarom ik maar een kind heb Beeld: Shutterstock

Wanneer je kind een matige eter is kun je de keuze maken de rauwkost naar binnen te forceren of net doen alsof je neus bloed.

Michelle (38), moeder van Mees (7) en Johanna (5).

“De overblijfmoeder van mijn zoon Mees kwam laatst naar me toe. Of ik wist dat alle kinderen in de pauze op Mees en zijn broodtrommel afkwamen en dan bij hem bedelden om een hap van zijn lunch. Omdat de inhoud van het trommeltje van Mees zo afstak bij dat van hen. En wist ik niet dat het ongewenst was dat kinderen in de pauze hotdogs of pannenkoeken aten of witte bolletjes met chocopasta? Kon ik misschien voortaan het broodbeleg van Mees normaliseren?

“Ik kook op verzoek onder het mom: elke hap is er één”

Ik knikte braaf, maar betwijfel of ik me aan de vraag houd. Ik heb namelijk een iets ander belang dan de overblijfjuf. Mees is een matige eter en we moeten oppassen voor ondergewicht. Daardoor kook ik op verzoek en maak ik de lekkerste lunches onder het mom: elke hap is er één. Niet wetende dat de halve klas uitloopt om mee te genieten natuurlijk.”

Lees ook – Moeder schrikt van ‘bemoeienis’ met lunch op bso: ‘Geen zoet beleg meer’ >

Mijn neus bloed

Jantine (40), moeder van Mila (9) en Micha (6).

“De schoolgids is er helder over: er mag geen snoep worden uitgedeeld als een kind jarig is. ‘Kies voor een gezonde traktatie als fruit, popcorn of rauwkost.’ Elk jaar ben ik weer zwaar in overtreding, omdat mijn dochter Mila cupcakes wil uitdelen. Ze vindt ze zo lekker en vindt het versieren ervan zo leuk, dat ik zogenaamd steeds vergeet dat roombotercake niet bepaald verantwoord is.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.