geen vrachtwagens schoolroutes
Beeld: Pixabay

Aan het begin van het nieuwe schooljaar gebeuren op de weg tientallen ongelukken meer dan in de rest van het jaar. Daarom wil Veilig Verkeer Nederland (VVN) dat vrachtwagenchauffeurs de komende weken schoolroutes gaan mijden.

De oproep komt op het moment dat de scholen vandaag weer beginnen in het zuiden van het land. Vooral kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, zijn geregeld het slachtoffer: brugklassers worden in de maand september meer dan 150 keer aangereden, twee keer zo vaak als in de rest van het jaar. Hoewel niet bekend is hoe vaak vrachtwagens daarbij betrokken zijn, is het letsel in die gevallen ernstiger. Daarom wil Veilig Verkeer Nederland vrachtwagens zo veel mogelijk van de schoolroutes weren. Woordvoerder Rob Stomphorst: 'Zij kunnen misschien een kwartier eerder of later gaan rijden, of een andere weg nemen.' Ouders wordt aangeraden hun auto zoveel mogelijk te laten staan. 'Breng je kind de eerste week met de fiets of lopend. Zo leer je je kind zelf over straat te gaan maak je tegelijkertijd de wegen autoluw.'

More content below the advertising

 

Lees ook:
7 tips om je kind veilig naar school te laten fietsen >

 

App

De transportsector reageert positief op het verzoek van Veilig Verkeer Nederland. De sector wil een app ontwikkelen die chauffeurs omleidt als ze scholen naderen die op het punt staan te beginnen of net uitgaan. Of het haalbaar is zo'n app te maken, moet nog blijken. Bovendien is het volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen lastig om gewoontes van automobilisten te doorbreken. 'Ouders en chauffeurs leggen zo'n oproep snel naast zich neer. Het zou wellicht meer effect hebben als ouders elkaar op school aanspreken als ze opnieuw met de auto hun kind komen brengen. Daar zijn mensen gevoeliger voor.'

Bron: AD

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

grappige-strips-over-ouderschap

Van het gebrek aan slaap tot een postbode die om de haverklap voor je deur staat met nieuwe pakketjes voor de baby: deze strips over het ouderschap zijn ongetwijfeld herkenbaar.

Pijnlijk, maar waar.

 

More content below the advertising

 

Hét bewijs dat al die #lovelife-Instagramfoto's een momentopname zijn.

 

 

Maar je hebt het er allemaal voor over.

 

Lees ook
9x kindertekeningen die toch niet zo onschuldig lijken >

 

Hormonen hè, hormonen...

 

 

Vol huis, lege portemonnee.

 

 

Speelgoed? Niet interessant.

 

 

Het moederschap bindt.

 

 

Ze doen het erom...

 

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leukste-tweets-aflevering-6-de-luizenmoeder

Terwijl de jaarlijkse sponsorloop van De Klimop weer voor de deur staat, doet directeur Anton er alles aan om zoveel mogelijk geld binnen te harken en wordt juf Ank anti-suiker. Wat vonden de kijkers van aflevering 6 van 'De Luizenmoeder'? De leukste tweets op een rij.

Tip één: doe nooit boodschappen met een lege maag.

 

More content below the advertising

...

 

 

Kom maar door!

 

 

Lees ook
Anke is bang voor de schoolpleinjungle >

 

Nou eh, mooi... mooi...

 

 

Ook een serieuze noot op z'n tijd.

 

 

Grof, maar geestig.

 

 

Het zal eens soepel gaan op De Klimop...

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >