tips-veilig-fietsen

Je kind (voor het eerst) alleen naar school laten fietsen blijft spannend. Bekijk daarom deze tips om de boel veilig te laten verlopen - scheelt je weer wat slapeloze nachten.

1. Nieuwe route checken

Stap op de fiets en oefen de route minstens één keer samen. Bespreek de gevaarlijke kruispunten, waar het druk kan zijn en hoe je kunt communiceren met andere weggebruikers (hand uitsteken, oogcontact voordat je de bocht neemt). Wil je alles thuis nog een keer herhalen? Teken de gevaarlijke kruispunten dan bijvoorbeeld op een groot vel papier.

 

2. Wijs op de gevaren

Even vlug een appje sturen terwijl je op de fiets zit, muziek in de oren, met één hand fietsen of met een hele groep naast elkaar: wijs je kind voordat-ie op de fiets stapt op de gevaren hiervan. Ook handig: leer je kind wat de dode hoek is en waarom hij altijd achter een bus of vrachtwagen moet gaan staan, en nooit ernaast.

 

3. Ogen meten

Zorg ervoor dat jouw kind alles in het verkeer goed ziet. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens blijkt namelijk dat één op de drie kinderen van wie de ogen zijn getest, een oogafwijking heeft. Wil je weten of jouw kind een bril of lenzen nodig heeft? Doe dan een oogmeting bij de optometrist van Pearle.

 

4. Fiets checken

Werken de remmen nog goed? Doet de verlichting het? Staat het zadel nog op de juiste hoogte? Misschien inkoppers, maar toch altijd slim om dit vooraf te checken. Zo komt je kind niet voor (onnodig) gevaarlijke situaties te staan.

 

5. Bagage goed opbergen

Boeken of andere schoolspullen: altijd in een rug- of fietstas. Want van een tas aan het stuur ga je slingeren en dat wil je niet.

 

6. Geen gehaast

Probeer ervoor te zorgen dat jouw kind op tijd vertrekt. Zo voorkom je dat hij of zij als een idioot naar school stormt om niet te laat te komen, niet goed oplet en de verkeersregels aan z'n laars lapt.

 

7. Altijd opvallen (in het donker)

Je hoeft je kind echt niet vol te plakken met fluoriserend spul, maar het is wel fijn om (naast de verlichting op de fiets) nog iets zichtbaars op het lichaam te dragen. Zo kun je kiezen voor een jas met reflecterende strepen om de arm en rug, of een extra lichtje om de arm, maar felle kleding wil ook al helpen.

producten-kinderfeestje-thuis

Je hoeft echt de deur niet uit om kinderen een onvergetelijke verjaardag te geven: organiseer een paar leuke spelletjes thuis en iedereen is de hele dag zoet. Wel nog even de boel versieren - met deze fijne producten van Xenos, bijvoorbeeld.

Indianenthema

Ga je voor een indianenthema? Trek dan de verkleedkist open, knutsel tooien van karton en tover je huis of tuin met kussens, boomstammen en stokpaarden om tot een indianenparadijs. Deze tipi is hierbij ideaal: leuk voor buiten, maar ook fijn in de slaap- of speelkamer. Zo heb je er na dat ene feestje ook nog wat aan. Tip: je kunt de tent pimpen met textielstiften.

 

Slaapfeestje

Of je gebruikt de tent waarvoor-ie echt bedoeld is. Leg er bijvoorbeeld wat lekkere kussens en plaids in, zet een bak chips neer, draai een leuke film, maak wat kindercocktails en klaar ben je. Zet je breekbaar spul uit het zicht en gebruik je wegwerpservies, dan hoef je je niet druk te maken dat kinderen de woonkamer op stelten zetten.

 

Alsof je op een festival bent

Maak het af met deze lichtjes in de vorm van een ananas en je waant je zowat op Coachella. (Overigens ook leuk om te gebruiken tijdens een tuinfeest of om de slaapkamer van je kind mee op te fleuren.)

 

Bank die tegen een stootje kan

En is het mooi weer? Dan mag een fijne bank in de tuin niet ontbreken. Een die tegen een stootje kan, waar meer dan twee kinderen op passen en er ook nog leuk uitziet (want regent het pijpenstelen, dan kan-ie ook prima in de woonkamer staan met wat plantjes erop): alsjeblieft. Het bankje is door de lokale bevolking in Indonesië gemaakt. Met de hand en van gerecycled hout. 

 

Reis rond de wereld

Met deze kaart kun je alle kanten op: kijk bijvoorbeeld wie als eerste alle landen heeft geraden, geef tijdens het knutselen elk groepje een land als thema of maak met z'n allen een 'reis rond de wereld'. Na afloop kun je de poster gewoon op de kamer van je kind hangen - ziet er nog mooi uit ook.

bizarre-gender-reveal-taarten

Weten we allemaal: op internet zie je de vreemdste dingen voorbijkomen. Zo ook dit lijstje met wel heel eh, bijzondere gender reveal-taarten.

Wij zouden ze niet één, twee, drie kiezen, maar ach: over smaak valt niet te twisten...

 

Behoorlijk dubbelzinnig.

 

Aansnijden? Zou niet durven.

 

Ah, oké. Dat het maar duidelijk is...

 

Ook niet erg smaakvol.

 

Lees ook
Dit zijn de meest gekozen babynamen van 2017 >

 

Want een baby heeft al een snor, natuurlijk.

 

Frank, bedankt hè!

 

Dat is de vraag...

 

En hier vind je vast ook wat van...

Bron: someecards.com

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >