8 tradities die de verjaardag van je kind nog specialer maken

26.03.2024 19:05

Hieperdepiep, hoera! Je kleine staat op het punt om weer een jaartje ouder te worden. Uiteraard halen we taart, cadeautjes en ballonnen in huis, en schrapen we onze keel voor het mooiste verjaardagslied.

Wat maakt deze dag nog specialer? Hier zijn acht tradities die de verjaardag van je kind echt onvergetelijk maken:

1. Kamer versieren

Niet alleen de woonkamer, maar juist de slaapkamer van je kleine! Van ballonnen, tot slingers en confetti Laat je kind zich speciaal voelen door zijn of haar kamer om te toveren tot een feestelijke ruimte vol kleur.

2. Verjaardagsontbijt

Trakteer je kind op een speciaal verjaardagsontbijt (op bed) om de dag goed te beginnen. Of het nu gaat om pannenkoeken, croissants of een stuk taart. Voeg een kaarsje toe om de verjaardagstraditie compleet te maken.

Lees ook – Geboren op schrikkeldag: ‘We vieren iedere vier jaar buitengewoon feest’

3. Tijdscapsule

Maak een tijdscapsule (ofwel doos) vol herinneringen door items toe te voegen die symbolisch zijn voor het afgelopen jaar, zoals foto’s, tekeningen, krantenknipsels en persoonlijke briefjes. Bewaar de tijdscapsule op een veilige plek en haal hem tevoorschijn op een speciale mijlpaal, zoals de achttiende verjaardag, om samen de kostbare herinneringen op te halen.

4. Brieven

Schrijf elk jaar een brief aan je kind op zijn of haar verjaardag, waarin je persoonlijke gedachten, wensen en herinneringen deelt. Deze brieven worden vervolgens verzegeld en bewaard, om pas op een speciaal moment in de toekomst geopend te worden.

Lees ook – Wat geef je voor de eerste verjaardag? 20x de leukste cadeaus

5. Interview

Voer een “Birthday Interview” uit op de verjaardag van je kind, waarin je hem of haar vragen stelt over favoriete dingen, dromen en plannen voor de toekomst. Film het of bewaar de antwoorden in een speciaal boekje en bekijk ze samen op latere leeftijd om te zien hoe je kind is gegroeid en veranderd.

6. Plant een plant

Maak er een traditie van om elk jaar op de verjaardag van je kind een plant te planten, binnen of in de tuin. Kijk hoe het elk jaar groeit, net als je kindje.

7. Doneer speelgoed

Geef betekenis aan de verjaardag van je kind door samen oud speelgoed uit te zoeken dat niet meer wordt gebruikt en dit te doneren aan een goed doel. Op deze manier leert je kind het belang van delen en vrijgevigheid.

Lees ook – Effe wat anders: 19x cadeautips voor als je liever geen speelgoed geeft

8. Fotoalbum

Maak een fotoalbum van het afgelopen jaar en blader er samen doorheen om de mooie momenten te herbeleven.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.