Wat geef je voor de eerste verjaardag? 20x de leukste cadeaus

08.02.2024 19:00
cadeaus eerste verjaardag

Hoera! Je kleintje wordt binnenkort één jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met de perfecte cadeaus. Maar wat zet je in godsnaam op het verlanglijstje? Geen zorgen, wij hebben de leukste en meest ontwikkelingsgerichte cadeaus op een rij gezet.

1. Pop

Een zachte knuffelpop is niet alleen heerlijk om mee te knuffelen, maar stimuleert ook de verbeeldingskracht van je kleintje. Kies voor poppen en knuffels gemaakt van veilige, natuurlijke materialen. Deze knuffelvriendjes moedigen rollenspel en imitatiegedrag aan, waardoor je kind spelenderwijs leert.

2. Loopwagen

Als jouw kleintje zijn eerste stapjes zet, is een loopwagentje ideaal. Het stimuleert de grove motoriek en als het ook nog eens speelgoed kan vervoeren, heeft je dreumes altijd iets te doen tijdens het uitrusten van het stappen.

3. Prentenboek

Voorlezen is niet alleen voor oudere kinderen. Een kleurrijk prentenboek prikkelt de verbeelding en bevordert de taalontwikkeling. Kies boeken met extra elementen zoals geluidjes of schuifjes om het nog leuker te maken voor jouw nieuwsgierige kleintje. Het stimuleert ook de interesse in zelf “lezen” en in boekjes kijken.

4. Blokken

Laat je kind urenlang genieten van het bouwen en omgooien van torens. Blokken stimuleren oog-hand-coördinatie, evenwichtsgevoel en leren je kind omgaan met teleurstellingen. Een essentieel cadeau voor de ontwikkeling van diverse vaardigheden.

5. Vormenstoof

Een vormensorteerder is perfect voor het leren van kleuren en vormen. Het stimuleert probleemoplossend denken en vergroot het ruimtelijk inzicht. Een klassiek en educatief cadeau dat lang meegaat.

Lees ook – ‘Onderzoek toont aan: moeders zijn opvallend vaak in dezelfde maand jarig als hun kinderen’

6. Balanceerwip

Balanceren, schommelen, wiegen, en kruipen – een balanceerwip biedt verschillende mogelijkheden voor actief speelplezier. Het bevordert evenwicht en motorische vaardigheden op een speelse manier.

7. Klimrek

Een eigen klimrek zorgt voor avontuurlijk klim- en klauterplezier, ideaal voor de ontwikkeling van grove motoriek. Hier heb je geen (speel)tuin voor nodig, tegenwoordig heb je mooie klimrekken voor in huis.

8. Loopfiets

Een loopfiets is niet alleen een leuk cadeau, maar ook een geweldige manier om de motorische vaardigheden van je dreumes te bevorderen. Met een loopfiets leert je kleintje balanceren en coördineren, wat de overgang naar een echte fiets vergemakkelijkt. Bovendien geeft het een gevoel van onafhankelijkheid en zelfvertrouwen. Kies een model met een lage instap en zachte handgrepen voor extra comfort tijdens de ontdekkingsritten.

9. Gepersonaliseerd servies/bestek

Een set gepersonaliseerd servies en bestek voegt een persoonlijk tintje toe aan de maaltijden van je kleintje. Met zijn of haar naam op de borden, kommen en bestek wordt eten een nog leukere ervaring.

10. Dagje uit

Trakteer je kleine op een onvergetelijk dagje uit, bijvoorbeeld naar de dierentuin of een indoor speeltuin. Een ervaring die de zintuigen prikkelt en mooie herinneringen creëert.

Ook handig: cadeautips voor kids die iets ouder zijn

11. Zand- en watertafel

Een zand- en watertafel biedt eindeloos speelplezier, zowel binnen als buiten. Je kind kan zandkastelen bouwen, water laten stromen en diverse accessoires gebruiken om creatief te spelen. Dit stimuleert niet alleen de zintuigen maar ook de creativiteit en sociale interactie met andere kinderen.

12. Activiteitenkubus

Met draaiende tandwielen, schuifjes, en knoppen kan je kleintje verschillende handelingen uitvoeren die de fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden bevorderen. Het is een interactief speelgoed dat de nieuwsgierigheid van je dreumes stimuleert.

13. Loopschoenen

Niet alleen schattig of stoer, maar ze ondersteunen de eerste stappen van je kind en zorgen voor comfort en stabiliteit tijdens het leerproces van lopen.

14. Speeltent

Een eigen plekje creëert een fantasierijke speelruimte waarin je kind creatief spel kan ontwikkelen.

15. Badspeelgoed

Maak het badderen nog leuker met kleurrijk en veilig badspeelgoed, bijvoorbeeld met zachte badboekjes. Deze kleurrijke boekjes zijn waterbestendig en kunnen in het water worden gebruikt. Ze stimuleren de zintuigen en bevorderen de liefde voor boekjes op jonge leeftijd. Spetterplezier gegarandeerd!

Goed om te weten: ‘Speelgoed, knuffels en bijtringen: zo vaak moet je ze schoonmaken

16. Speelgoedvoertuigen

Laat de verbeelding van je kleine op avontuur gaan met speelgoedauto’s, tractoren of boten. Dit speelgoed stimuleert niet alleen fantasierijk spel maar ook het begrip van technische aspecten.

17. Magnetisch tekenbord

Een magnetisch tekenbord is een geweldige introductie tot creatief tekenen zonder rommel. Je kind kan met de magnetische pen figuren en lijnen trekken, en met een simpele veeg van de wisser is het bord weer klaar voor nieuwe creaties. Dit bevordert de fijne motoriek en creatieve expressie.

18. Hobbelpaard

Deze klassieker stimuleert de verbeelding, bevordert de grove motoriek en biedt urenlang speelplezier.

19. Stapelbekers

Met stapelbekers leert je kind leert niet alleen verschillende maten herkennen en sorteren, maar kan ook ontdekken hoe ze de bekers in elkaar kunnen stapelen en omgooien. Dit eenvoudige speelgoed bevordert de fijne motoriek, hand-oog coördinatie en begrip van oorzaak en gevolg.

20. Milestone journal

Een milstone journal biedt jou als mama de mogelijkheid om bijzondere momenten en mijlpalen van je baby’s nieuwe levensjaar te documenteren. Een uniek cadeau en dierbaar aandenken voor de toekomst.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.