Stokpaardrijden: een populaire sport met een hoog knuffelgehalte

05.09.2023 08:53
Beeld: HLN

Wil jouw kind paardrijden, maar is er sprake van een allergie? Dan is er nu een oplossing. Zoek je een redelijk veilige sport met een hoog knuffelgehalte? Dan moet je dit even zien. Stokpaardjeswedstrijden zijn het helemaal.

In Finland hebben ze het ‘hobby horse racing’ opnieuw uitgevonden en iedereen wil er aan meedoen. Je kunt er hard om lachen, maar het blijkt een serieuze sport met echte prijzen. En probeer het zelf maar eens vol te houden: een volledige kür op muziek, waarbij je zelf als de benen van het paard fungeert. Bovendien is er minder kans op ongelukken en is de sport voor bijna iedereen toegankelijk, omdat we niet te maken hebben met een chique knol, maar een stoffen paardenhoofd op een stok.

https://www.tiktok.com/@laaksohobbyhorses/video/7266848381312503073?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7266696040585102880

Lees ook –
De onheil van playdates: ‘Ze was een stuk van haar paardenstaart kwijt’ >

Tak van sport

Er zijn diverse disciplines, zoals we die ook bij het ‘echte’ paardrijden kennen: dressuur, (hoog)springen, cross en western. Het enige dat je nodig hebt is een stokpaard en een flinke dosis fantasie – uithoudingsvermogen kun je trainen. In Nederland zijn er al diverse verenigingen waarbij je je kunt aansluiten.

@khtvermillon

training again #keppari #kepparit #keppihevonen #käpphäst #käppis #käpphästar #hobbyhorse #hobbyhorsing

♬ Still Better Off – Armin van Buuren & Tom Staar

Zelf een hobby horse maken

Naast de standaardmodellen kun je zelf ook helemaal los met het paardenhoofd. Er zijn namelijk heel veel hobbywinkels die inspelen op de trend. Koop een basic hoofd op stok en versier deze naar hartenlust: van gekleurde manen en regenboogoogjes tot aan speciale stiksels en verschillende lengtes wimpers voor jouw edele metgezel.

@kht_loch_ness

Just a girl with wings 🤷‍♀️ #hobbyhorse #hobbyhorsing #sport #sautenhauteur #obstacle

♬ sonido original – Luis Skywalker

En wat denk je? Iets voor jou?