minder-ouders-kind-vaccineren

De afgelopen jaren laten minder ouders hun kind inenten. Hierdoor zijn steeds meer kinderen ziek, concludeert de Europese Commissie.

“De internationaal afgesproken vaccinatiegraad voor ziektes als mazelen, difterie, kinkhoest en tetanus wordt door EU-landen niet gehaald en dat brengt de volksgezondheid in gevaar.”

More content below the advertising

 

'Dramatische terugkeer van de mazelen'

Zo wordt gesproken over een ‘dramatische terugkeer’ van de mazelen: in 2017 werden er ruim 14 duizend gevallen gemeld, drie keer meer dan in 2016. Ook difterie (twee doden in 2016/2017), tetanus en rodehond komen weer terug.

 

Lees ook
COLUMN ANKE: Vaccineren >

 

'Activisten verspreiden leugens'

Om twijfels over vaccins weg te nemen bij burgers, wil de Commissie een ‘Coalitie vóór Vaccinatie’ oprichten. Dit platform van zorgverleners moet tegenwicht bieden aan de 'mythes en misleidende informatie' van de 'antivaccinatie-activisten'. “Die trekken niet alleen de effectiviteit van vaccins in twijfel, maar verspreiden ook leugens over vermeende bijwerkingen.”

 

Website met betrouwbare informatie

Ook moet er volgens de Commissie een website komen met betrouwbare informatie over vaccineren, moeten artsen bijgeschoold worden omdat zij het eerste aanspreekpunt zijn voor de twijfelende burger en moet er een Europese vaccinatiekaart worden ingevoerd: de huidige (nationale) inentingsboekjes zijn vaak maar in één taal opgesteld waardoor bij verhuizing naar een ander EU-land kinderen niet voldoende ingeënt worden.

Bron: De Volkskrant

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >