Een rustig afdalinkje: ‘Skiën heb ik sindsdien afgezworen’

11.12.2023 05:24
Beeld: Getty Images

Voor idyllische foto’s moet je met je gezin in de sneeuw zijn. Voor een hartaanval van schrik, gescheurde spier of schaamrood op de kaken trouwens ook.

Ashley (43), moeder van Laurens (14) en Lisa (12):

“Ik was al geen fervent skiër, maar bond toch elk jaar de latten onder omdat ik het nou eenmaal leuk vind om samen met mijn gezin wat te doen.

Twee jaar geleden was ik er halverwege de middag wel klaar mee. Na een Aperolletje op de berg zei ik man en kinderen vaarwel en begon op m’n gemakje aan mijn laatste afdaling van die vakantie. Net voor het dal ging ik onderuit. Niet hard, maar ik voelde wel iets pijnlijks in mijn rechterkuit schieten. Ik leverde mijn ski’s en schoenen in en wachtte op het terras op mijn gezin, met nog maar een Aperol.

Mijn kuit werd toen al een beetje stijf en dat kreeg ik er niet uitgeschud. In het hotel ben ik met mijn man naar de sauna gehinkt. Een beetje warmte zou mijn spieren wel goed doen, maar na de koude douche viel ik twee keer flauw en werd ik door mijn man en een onbekende Duitser de wellness van het hotel uitgeholpen.

Lees ook – Ski-horror: ‘Mijn been bleek op twee plaatsen gebroken’ >

Drie maanden rust

Eenmaal thuis werd mijn kuit dikker en dikker en de pijn bepaald niet minder. Ik kon niet meer lopen en smeerde tijger­balsem in de hoop dat het beter zou gaan. Na een bezoek aan de huisarts, fysio en het ziekenhuis bleek mijn kuitspier van mijn knieholte naar beneden helemaal gescheurd, het vocht ertussen was het gevolg van een interne bloeding. Advies: been omhoog, geen warmte en geen alcohol. Na drie maanden volledige rust heb ik nog dik een halfjaar gerevalideerd bij de fysio. Skiën heb ik sindsdien afgezworen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.