‘In paniek belde ik de huisarts: mijn zoon (3) had massageolie gedronken’

23.08.2021 09:01
dat_ging_ff_mis_massageolie

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Nadiah (29) is getrouwd met Cem (32) en moeder van Aydin (3).

Les één als je een massagecursus volgt: bereid je voor op hordes familieleden die acuut kampen met rug-, schouders- en nekklachten en in de rij staan om door je gemasseerd te worden.

Verjaardag

Tijdens de verjaardag van mijn tante was het opnieuw raak: of ik d’r schouders los kon gooien – ze had die dag ervoor in de tuin gewerkt en zat helemaal vast. Nu ben ik de beroerdste niet en omdat ik het ook leuk vind om te doen, had ik voor de zekerheid al een flesje massageolie in mijn tas gestopt. 

 

Lees ook
‘De juf keek bedenkelijk toen mijn dochter de klas in kwam’

 

Ice Tea

Ik schonk de olie in een plastic bekertje om er makkelijk bij te kunnen. En hoewel het goedje hierdoor opvallend veel weg had van een beker Ice Tea Green, gingen er bij mij nog geen alarmbellen rinkelen. 

Tot ik tijdens de massage in m’n ooghoek zag dat Aydin naar het bekertje greep en ‘m in één keer achterover klokte. Pas toen hij een flinke slok had genomen, besefte hij dat het geen Ice Tea was. Van schrik zette hij het op een krijsen. 

Water drinken

Ik belde in paniek naar de huisarts, maar die bleef er opvallend relaxed onder: de massageolie was godzijdank op natuurlijke basis en Aydin leek, nadat hij van de schrik was bekomen, nergens last van te hebben. Het advies? Niet laten braken en heel veel water laten drinken. Oh, en de olie voortaan netjes in het flesje laten ;).

 

Benieuwd naar meer ‘Dat ging ff mis’-verhalen? Je leest ze elke maandag op Kekmama.nl.