Sinterklaasfeest organiseren? 5 leuke tips en ideeën

15.11.2019 15:21
sinterklaasfeest-organiseren-tips

Heerlijk avondje is gekomen. Maar niet voordat je alles uit de kast hebt gehaald voor een spetterend Sinterklaasfeest. Geen idee waar je moet beginnen? Met deze tips en ideeën zit je sowieso goed.

Duik de keuken in

Leuk om de middag vóór pakjesavond te doen. Hier vind je een supermakkelijk recept voor kruidnoten en speculaascake, maar je kunt natuurlijk alle kanten op. 

 

Persoonlijke video

Een schot in de roos: pakjesavond beginnen met een video van de sint, die je hier kunt bestellen. Jij geeft aan hoe je kind heet, waar-ie van houdt, wat z’n leeftijd is en Sinterklaas doet de rest. Vervolgens wordt er keihard op de deur geklopt (is de buurman – weet je peuter veel) en staat er een enorme zak met cadeaus voor de deur. Geen twijfel dat je kind de hele avond zoet is.

 

Sint op bezoek

Of je vraagt diezelfde buurman of-ie langs wil komen als Sinterklaas. Niet altijd een succes, er zijn immers altijd kinderen die als de dood zijn voor die kerel met baard, maar spannend is het wel. Zodra alle cadeaus zijn uitgepakt, zetten jullie een gezellige Sinterklaas-film of -serie op en klaar ben je.

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

Dobbelspel

Ben je meer van de actie? Verstop de cadeaus dan door het hele huis, verzin opdrachten voordat je kind een cadeau mag uitpakken of ga onder het genot van Sint-muziek en Sint-snoep met het hele gezin voor een dobbelspel: lekker knokken voor je cadeaus. Het enige wat je nodig hebt is een dobbelsteen en een berg kleine cadeautjes. En de spelregels (dus wat de nummers betekenen), natuurlijk: 

Eerste ronde – tot alle cadeaus zijn uitgepakt

 1. Pak een cadeautje, maar pak deze niet uit
 2. Alle cadeaus naar rechts verplaatsen
 3. Pak een cadeau en pak deze uit
 4. Alle cadeaus aan een willekeurig iemand geven
 5. Pak één cadeau uit als je er één hebt
 6. Pak een cadeautje, maar pak deze niet uit

Tweede ronde – 20 minuten (zet een wekker)

 1. Ruil met één iemand alle cadeaus
 2. Geef een cadeau aan iemand anders
 3. Laat iemand één cadeau aan iemand geven (niet aan jezelf)
 4. Ruil met iemand een cadeau
 5. Schuif allemaal een plek op naar rechts (en laat de cadeaus liggen)
 6. Pak bij iemand een cadeau weg

 

Surprises

Kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Want behalve dat het uitpakken ervan geweldig is, is ook de voorpret leuk – als jullie je loodje geheim kunnen houden. Trouwens: wij hebben wat leuke Sinterklaassurprises voor je op een rij gezet, mocht je op de valreep nog om ideeën verlegen zitten.

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >