Waar jij misschien nog met weemoed terugdenkt aan de zomervakantie, is je kind met z'n hoofd ongetwijfeld al bij Sinterklaas. Dus om 'm zoet te houden tot 5 december: de leukste Sinterklaasfilms en -series.

1. Trippel trappel: dierensinterklaas


Fretje vraagt zich af waarom dieren geen cadeaus op pakjesavond krijgen, want de dieren zijn toch ook braaf? Ze maken hun eigen verlanglijstjes, die hij naar Sinterklaas brengt. Bekijk de film hier vanaf € 3,99

More content below the advertising

 

2. De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Vanaf 17 november zijn er iedere zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Bovendien wordt bij Telekids vanaf maandag 19 november elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering uitgezonden om 07.00, 12.05 en 15.50 uur. 

 

3. Sinterklaas en Het Geheim van Het Grote Boek

Sint kondigt aan te stoppen met z’n werk en wijst de valse dr. Brein als opvolger aan. De kinderen kunnen dus fluiten naar hun cadeautjes.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven  >

 

4. Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

Als Sinterklaas op een ochtend in de haven van Spanje aankomt, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Daarmee begint een race tegen de klok om de boot op tijd in te halen. De hele film is gratis op YouTube te bekijken.

 

5. De club van Sinterklaas en Het Geheim van de Speelgoeddokter

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? De hele film is gratis op YouTube te bekijken.

 

6. Sint & Diego: De Magische bron van Myra

Na de intocht van Sinterklaas gaan de Pieten iedere nacht de daken weer op om schoenen te vullen. Maar om op daken te springen en door schoorstenen te gaan hebben ze wél de magische kracht nodig die in het Grote Boek van Sinterklaas zit. Die begint op te raken, dus om Pakjesavond te redden moet de kracht van het boek en van de Pieten op tijd hersteld worden. Bekijk de film hier vanaf € 1,99.

 

7. Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

De verwende Floor krijgt alles wat zij aan haar vader vraagt. Wanneer een zwembad vol chocolademunten wilt, kan niemand haar vader daaraan helpen. De vader besluit Sinterklaas te ontvoeren en de Pieten eten proberen 1 miljoen chocolademunten bij elkaar te krijgen. Nu te zien in Nederlandse bioscopen.

 

8. Sinterklaasjournaal; de meezing moevie

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie is een Nederlandse muzikale Sinterklaasfilm uit 2009 en is gebaseerd op het televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet en Dieuwertje Blok als presentatrice en Jeroen Kramer als verslaggever. Bekijk de film hier vanaf € 2,99.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >