Sint-blunders: ‘De bestelbus reed zo over de zelfgemaakte lampionnen heen’

10.11.2023 14:13
Sint Maarten lampionnen Beeld: Getty Images

Het liefst zouden Eef en Lies de meest redelijke moeder op aarde zijn, maar uiteindelijk zijn ze ook maar een mens. En dan zit er maar één ding op: sorry zeggen.

Eef (43), moeder van Gijs (9) en Emmie (7):

“Ik heb zelfs meerdere malen sorry gezegd toen ik op een stormachtige dag de Sint-Maarten-lampionnen van mijn kinderen meenam op de fiets van school naar huis, ze van mijn stuur waaiden en er vervolgens een bestelbus overheen reed. Die geschokte en teleurgestelde koppies, vreselijk.”

Lees ook – Zo maak je zelf de mooiste lampionnen voor Sint-Maarten >

‘Mama, bestaat Sinterklaas?’

Lies (41), moeder van Ezra (8), Zara (5) en Noor (1):

“Afgelopen zomer vroeg Ezra gewoon op de man af of Sinterklaas bestaat. Geen idee waarom. Ik had me altijd voorgenomen dat ik niet zou liegen als ze het rechtstreeks zou vragen en ik dacht ook: dan zal ze het al wel een beetje vermoeden. Maar Ezra was in shock toen ze de waarheid te horen kreeg. Ze moest vreselijk huilen, heel lang ook. Haar hele wereldbeeld lag aan gruzelementen en ze voelde zich door ons belazerd.

“Haar hele wereldbeeld lag aan gruzelementen en ze voelde zich door ons belazerd”

Ik heb wel tien keer sorry gezegd, ik vond haar ontreddering echt erg. Ik heb uitgelegd dat we het spel gewoon hebben meegespeeld en dat we dachten dat het voor haar misschien niet leuk zou zijn om als enige van haar vriendjes te weten hoe het zit. En haar ervan verzekerd dat er verder geen leugens zijn – daar moet ik me dus ook aan houden als ze straks vragen over seks, drank en drugs gaat stellen.

Uiteindelijk zei ze snikkend dat ze inderdaad wel blij was dat ze al die tijd in Sinterklaas had geloofd. Maar ik heb er spijt van. Als ik het over kon doen had ik gewoon vanaf het begin verteld dat het een verkleedfeest is.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.