Schoolreisje-blunders: ‘Ik viel languit in water van zo’n twintig centimeter diep’

14.09.2023 05:59
blunder in water gevallen Beeld: Getty Images

Met je witte hemd languit in het water vallen of door al het geregel geen tijd hebben voor een gezellig praatje. Je zit er vast niet op te wachten, maar er kan wat mis gaan, tijdens zo’n schooluitstapje.

Nora (36), moeder van Finn (9) en Stijn (6):

“Het is altijd zo’n grapje tussen mij en Ilse, de moeder van Lou, als we meegaan met de avondvierdaagse, het schoolvoetbal of op uitstapjes. Na een uur roepen we: ‘Poeh, we hebben wijn nodig!’ Dus toen we samen vorig jaar de kleuters begeleidden naar de Linnaeushof, had ik voor de grap wijn meegenomen in twee Doppers.

Goed begin

Wat best ernstig was, is dat eentje thuis al lekte boven op de tas van mijn oudste zoon, waardoor zijn schooltas stonk naar wijn – en hij nog de hele dag naar Duinrell moest, tijdens zijn schoolreisje. Ik ging met Stijn mee en eenmaal in de Linnaeushof waren Ilse en ik te druk om samen een slok te nemen en te kletsen. Dan zat ik weer in het treintje en zag ik Ilse in Dreumesland en dan zwaaiden we maar even.

“Als grap gaf ze me later een heupfles cadeau: voor aankomende schoolactiviteiten”

Maar toen we aan het eind van de dag tegelijk bij Benny’s Konijnenberg waren en de kinderen daar binnen speelden, haalde ik de Doppers tevoorschijn en hebben we samen een paar lauwe slokken genomen. Eigenlijk meer voor de lol dan dat we er iets van merkten. We hadden echt niet ladderzat de verantwoording over andermans kinderen en hoefden ook geen auto te rijden, want we werden per bus vervoerd. Als grap gaf Ilse me later een heupfles cadeau: voor aankomende schoolactiviteiten.”

Lees ook – ‘Mijn zoon (7) durft niet mee op schoolreisje, moet ik hem thuishouden?’ >

Doorweekt

Liz (30), moeder van Julia (8) en Saar (5):

“Met een hoop andere leuke moeders en vaders vergezelden we de kleuters tijdens het schoolreisje naar speeltuin het Kabouterdorp in Veldhoven. Het was een warme dag en de kleintjes vermaakten zich in een poedelbadje bij de speelhuisjes. Wij als begeleiders zaten aan de koffie op het aangrenzend terras, zo hadden we goed zicht over het spul.

Zo rond etenstijd bood ik aan alle kinderen bij elkaar te verzamelen, af te drogen en richting lunchtafel te dirigeren. Hoe ik het heb gedaan weet ik nog steeds niet, maar blijkbaar deed ik een stap te ver naar achter en belandde plots in het badje. Ik viel achterover en languit in water van zo’n twintig centimeter diep. Ik was doorweekt; mijn haren en make-up, maar ook mijn kleding, tot op mijn onderbroek.

“Ongewild zag ik er uit als een deelnemer aan een wet T-shirt missverkiezing”

Uitgerekend die dag droeg ik een wit hemdje. Keurig als het droog is, maar hartstikke doorschijnend als het nat wordt. Ongewild zag ik er met mijn rode beha en natte shirt uit als een deelnemer aan een wet T-shirt missverkiezing. We bleven nog minstens twee uur, dus ik liet me maar opdrogen in de zon. Maar ik was wel de verschijning van de dag.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.