Dít zijn de leukste onbekende pretparken in Nederland

23.05.2022 15:15
onbekende pretparken

De Efteling, Slagharen en Walibi zijn fantastisch, maar soms is het wel zo leuk om verrast te worden. Bezoek daarom eens een van deze onbekende pretparken.

DippieDoe – Best

Een fijn attractiepark met een binnen- en buitengedeelte. Binnen kan je kroost los in botsauto’s, een zachte speelhoek, ballenbak, bioscoop, spookhuis, op een skelterbaan en verschillende glijbanen. Buiten kunnen ze spelen op een speelstrand, rijden op een skelter door het verkeerspark en hangen in verschillende speeltoestellen. Extra leuk: in de zomermaanden is er een combodeal waarmee je gratis toegang krijgt tot het naastgelegen strandpark Aquabest. Pretpark- én waterpret in één.

Adres: Ekkersweijer 1, Best

Toversluis – Sluis

Leuk voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een overdekt speelgedeelte met verschillende attracties (luchtkussens, ballenbak, klimrekken, peuterbad: je kent ’t wel) en voor de wat oudere kinderen heeft het park lasergamen. Ook leuk? De bowlingbaan.

Adres: Nieuwstraat 83A, Sluis

Lees ook: 8x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland >

Mini Mundi – Middelburg

Dit attractiepark is vooral leuk voor kinderen tot 4 jaar. Het is er niet immens groot, er is een buiten- én binnenspeeltuin en je vindt er attracties als een achtbaan, treintje, draaimolen en een schommelschip. Allemaal op tempo nul, dus voor niemand eng.

Adres: Podium 35, Middelburg

Het Land van Jan Klaassen – Braamt

Een uniek pretpark in de achterhoek met het grootste poppentheater van Nederland. Maar dat niet alleen: ook in de kaboutertrein, de water-, buiten- en binnenspeeltuin kan jouw kind z’n lol op. De buitenspeeltuin is onlangs helemaal opgeknapt en klaar voor gebruik. Ook de binnenspeeltuin is geopend.

Adres: Gildeweg 6, Braamt

Sprookjeshof – Zuidlaren

De Gelaarsde Kat, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje: hier vind je alle klassiekers. Maar ook kom je de smurfen tegen en is er een groot speelpark (binnen en buiten). Op de bijbehorende kinderboerderij vind je alpaca’s en geiten. Tickets kopen kan via de website.

Adres: Groningerstraat 10, Zuidlaren 

Lees ook: Dít moet je meenemen als je een dagje weggaat met je peuter >

Linnaeushof

De grootste buitenspeeltuin/attractiepark van Europa. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te klimmen, klauteren en spelen: de perfecte locatie voor een dagje uit met het gezin, dus. Tickets koop je via de website van de Linnaeushof.

Adres: Glipperweg 4c, Heemstede

Tivoli – Berg en dal

Overzichtelijk en gemoedelijk. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar kunnen hier zich de hele dag vermaken met achtbanen, draaimolens, een reuzenrad en meer. Tickets voor Tivoli zijn online verkrijgbaar.

Adres: Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal

Lees ook – 19x kindvriendelijke uitjes met de trein >

Sprookjeswonderland – Enkhuizen

Een fijn, niet al te groot park met sprookjesachtige attracties. Ook kunnen jullie genieten van leuke voorstellingen én is er een speeltuin, siertuin en kinderboerderij.

Adres: Kooizandweg 9, Enkhuizen

Flierefluiter – Raalte

Een enorme buiten- en binnenspeeltuin en een (overdekte) kinderboerderij. Verder kunnen kinderen zwemmen, voetballen en trampolinespringen. Moe? Kampeer dan bij de boer om de hoek. Bestel jullie kaartjes alvast online.

Adres: Hogebroeksweg 15, Raalte 

Duinoord – Helvoirt

Misschien heeft dit park geen enorme draaimolen en snelle achtbanen, maar toch zeker de moeite waard. Duinoord werkt met het all inclusive-principe: je betaalt één prijs en geniet dan de hele dag onbeperkt van eten, drinken en alle activiteiten. Ga bijvoorbeeld naar het klimbos, de enorme speeltuin, de Jump Arena of leer laserschieten.

Adres: Duinoordseweg 8, Helvoirt

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.