Wanneer je na lange tijd de poppenkleding of schooltassen weer afstoft en een geheel nieuwe biocultuur aantreft, vraag je jezelf vast af waarom je niet ieder poppensokje zorgvuldig hebt gecheckt al die maanden terug.
Lees verder onder de advertentie
Nine (34):
“De poppen van mijn dochter Senne (5) hebben een grotere garderobe dan menige vrouw. Ik heb een plastic opbergbox voor haar gekocht om het allemaal in te bewaren. Haar poppenliefde komt in fases en als het even geen hype is, hoef ik de kleertjes niet overal tegen te komen. Ik hou nou eenmaal van een opgeruimd huis.
Lees verder onder de advertentie
Cultuurontwikkeling
Onlangs trok ze na een paar maanden de doos weer eens tevoorschijn. De poppen werden uit een soort winterslaap ontwaakt en de buggy afgestoft. Senne had de deksel van de box nog niet opengemaakt of ze begon al te gillen: ‘Het stinkt! Het stinkt!’
“Ze begon te gillen: ‘Het stinkt! Het stinkt!’”
Lees verder onder de advertentie
Ik kwam kijken en zag dat erop zo ongeveer álle kleertjes schimmel zat. In de afgesloten bak had, zo bleek later, een kleddernat gevulde poppenluier gezeten die lekker was gaan broeien. Ik kon alles wassen om de muffe lucht eruit te krijgen. Het was een enig gezicht, mijn wasrek vol heel kleine kleertjes. Maar het was ook ranzig, die berg schimmelende minijurkjes en -broekjes.”
“Goede tip: laat je pubers de schooltassen onder jouw toeziend oog helemaal leeghalen voor aanvang van een vakantie. Ik heb daar geen seconde bij stilgestaan en trof na zes weken zomervakantie in de tas van onze dochter Lot (12) een geheel nieuwe biocultuur aan. Twee bananen en een hele broodlunch: het scheelde niet veel of ik had haar hele tas met inhoud en al weggegooid.”
Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.