schoolspullen

Broodtrommels, rugtassen, schriften: je kunt er bakken met geld aan uitgeven. Maar het kan gelukkig ook een stuk goedkoper. Voor wie dit jaar liever bespaart op schoolspullen: 6 handige tips.

Kinderen blij, portemonnee blij. 

 

1. Kijk wat je nog hebt

Stap één: haal de opbergkast en ‘oude’ schooltassen eens overhoop. Misschien vind je nog wat lege schriften, pennen, en potloden die met een puntenslijper nog best te redden zijn.

Article continues after the ad

 

2. Shop tweedehands

Lekker snuffelen in een tweedehandswinkel is leuk én duurzaam. Kringloopwinkels liggen vol met tweedehands etuis, notitieboekjes en rugtassen.

 

3. Kijk in budgetwinkels

Hier vind je handige basics voor een leuke prijs. Meestal verkopen ze schoolspullen, zoals pennen en potloden, in grotere verpakkingen. Ben je voorlopig wel even zoet. 

 

Lees ook
Deze schoolspullen komen zéker goed van pas voor je kind >

 

4. Kies tijdloze items

Leuk hoor, zo’n rugtas van Frozen of Cars, maar voor je het weet is je kind opeens geobsedeerd door een ander personage. Kies daarom voor een tijdlozer exemplaar met een leuke print, gaat een stuk langer mee. Een Frozen-pen of broodtrommel is nét zo leuk (en een stuk goedkoper).

 

5. Begin op tijd

Koop je schoolspullen in september, dan vind je de meest uitgebreide collecties, maar ben je waarschijnlijk ook het duurst uit. Kijk daarom eens vlak ná de eerste schoolweken of -maanden. Meestal zijn er dan leuke aanbiedingen.

 

6. Houd je aan een lijst

Als je in een (digitale) winkel staat, lijkt alles ineens leuk en handig. Gevolg: er belanden een hoop onnodige spullen in je winkelmand. Dus, schrijf thuis een lijst of maak een budget en houd je eraan.

Bron: Mother.ly

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >