Broodtrommels, rugtassen, schriften: je kunt er bakken met geld aan uitgeven. Maar het kan gelukkig ook een stuk goedkoper. Wil je besparen op schoolspullen? Hier zijn 6 handige tips.
Lees verder onder de advertentie
Kinderen blij, portemonnee blij.
1. Kijk wat je nog hebt
Stap één: haal de opbergkast en ‘oude’ schooltassen eens overhoop. Misschien vind je nog wat lege schriften, pennen, en potloden die met een puntenslijper nog best te redden zijn.
2. Shop tweedehands
Lekker snuffelen in een tweedehandswinkel is leuk én duurzaam. Kringloopwinkels liggen vol met tweedehands etuis, notitieboekjes en rugtassen.
Lees verder onder de advertentie
3. Kijk in budgetwinkels
Hier vind je handige basics voor een leuke prijs. Meestal verkopen ze schoolspullen, zoals pennen en potloden, in grotere verpakkingen. Ben je voorlopig wel even zoet.
Leuk hoor, zo’n rugtas van Frozen of Cars, maar voor je het weet is je kind opeens geobsedeerd door een ander personage. Kies daarom voor een tijdlozer exemplaar met een leuke print, gaat een stuk langer mee. Een Frozen-pen of broodtrommel is nét zo leuk (en een stuk goedkoper).
Lees verder onder de advertentie
5. Begin op tijd
Koop je schoolspullen in september, dan vind je de meest uitgebreide collecties, maar ben je waarschijnlijk ook het duurst uit. Kijk daarom eens vlak ná de eerste schoolweken of -maanden. Meestal zijn er dan leuke aanbiedingen.
6. Houd je aan een lijst
Als je in een (digitale) winkel staat, lijkt alles ineens leuk en handig. Gevolg: er belanden een hoop onnodige spullen in je winkelmand. Dus, schrijf thuis een lijst of maak een budget en houd je eraan.
Bron: Mother.ly
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.