Een oude ziel: ‘Mijn kleuter is ervan overtuigd dat hij vroeger mijn vader was’

27.10.2022 14:41
oude ziel kind vroeger vader Beeld: Getty Images

Niels weet zeker dat zijn mama vroeger zijn kind was, James herkent graven die hij nooit eerder gezien heeft en Cato werd door de medium een oude ziel genoemd. Niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.

Jannet (30), moeder van Niels (4):

“Mijn kleuter Niels is er heilig van overtuigd: vroeger was hij een papa, en toen was ík zijn kindje. Mijn man vindt het grote onzin en zegt dat hij te veel fantasie heeft, maar ik ga er vaak op in. Dan ga ik naast hem in bed liggen en laat ik hem verhalen over hoe wij vroeger woonden, toen er nog geen winkels waren en we zelf ons eten moesten zoeken. Ik heb weleens gelezen over nieuwetijdskinderen en vind het vooral frappant dat zo’n klein binkie het heeft over het verleden, toen híj oud was…”

Déjà vu

Megan (32), moeder van James (5) en Sarah (4 maanden):

“‘Mam, hier zijn we al geweest, toch?’ Elke keer dat we afgelopen vakantie in Normandië in Frankrijk waren, herkende James kastelen, abdijen, krijtrotsen en zelfs de militaire graven. Maar het was voor ons allemaal de eerste keer dat we er waren.

Toch kon hij soms gedetailleerde informatie over een bepaald gebouw geven en af en toe leek het alsof hij een intens déjà vu had. Dan werd hij helemaal koud of moest zelfs huilen. Zou hij werkelijk al een keer hebben geleefd?”

Lees ook – Jessy is medium: ‘Mijn kinderen vinden het normaal dat ik contact heb met overledenen’ >

Wie is deze oude ziel?

Joyce (38), moeder van Boaz en Lisanne (11) en Cato (7):

“Mijn buurvrouw Bette nodigde twee jaar terug een medium bij haar thuis uit omdat ze graag in contact wilde komen met haar overleden zus. Ze had een paar vriendinnen gevraagd, omdat de paragnost een hele sessie zou houden voor belangstellenden. Ik, broodnuchter en zeer sceptisch, wilde het weleens meemaken.

“Ik, broodnuchter en zeer sceptisch, wilde zo’n sessie weleens meemaken.”

Ik moest eerlijk toegeven dat de man rake dingen vertelde die hij dan zou doorkrijgen van Bettes zus, maar overledenen met een A en een E in hun naam die als engelen langs zweefden vond ik allemaal te ver gezocht.

Het medium was nog druk in een betoog, toen onze jongste dochter Cato binnenstapte. Ze zocht mama. Ineens hield hij op, schrok en vroeg hardop van wie dat meisje was. Ik schrok net zo hard. ‘Van mij’, antwoordde ik aarzelend. Waarop hij zei: ‘Dit kind ziet zo ongelofelijk veel. Dit is echt een oude ziel.’

Tot nu toe heb ik nog geen bijzondere krachten gemerkt bij Cato. Maar ik vind het wel heel spooky.”

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.