Beeld: 123RF
Beeld: 123RF

Ellen (37), woont samen met Harm-Jan (39) en is moeder van Kit (4,5) en Lot (14 maanden). Ze doet aan attachment parenting.

“Als het gaat om een kind, zijn ouders de enige deskundigen, vinden Harm-­Jan en ik. Alleen jij weet wat je kind nodig heeft. Daarom doen we aan attachment parenting, waarbij je vanaf de allereerste seconde na de geboorte je kinderen zo dicht mogelijk bij je te houdt en niet uit handen geeft. Zo ben ik bewust thuis bij mijn kinderen en slapen beide meisjes bij ons in bed. Ook draagt een van ons Lot overdag in een draagdoek, dicht op ons lichaam, net als we met Kit altijd heb gedaan.
 

Langdurige scheiding

Aan logeerpartijtjes of opa’s en oma’s die oppassen doen we niet, en ook niet aan peuterspeelzalen. Die kunnen nooit adequaat een ouderrol vervangen. Nu Kit nog niet volledig leerplichtig is, laat ik haar het eerste jaar zo min mogelijk naar school gaan. Soms alleen een half ochtendje. Langdurige scheiding is gewoon niet goed voor kinderen. Ik moet er niet aan denken dat een van de meisjes huilt en ik er niet ben om haar te troosten.

We koken veganistisch en leven zo puur mogelijk. Ik geef beide meisjes op verzoek de borst. Kit vraagt drie à vier keer per dag om de tiet, soms neemt ze alleen wat slokjes, soms wil ze drinken als haar zusje drinkt. Borstvoeding is een ideaal troostmiddel als je geborgenheid zoekt.
 

Vreemde blikken

Familie of kennissen vinden weleens dat we te veel op de huid van de kinderen zitten. En ik krijg soms vreemde blikken als ik in een restaurant of treincoupé beide meisjes bij me laat drinken. Een vriendin heeft zelfs het contact verbroken, ze vond onze vriendschap lijden onder de aandacht die ik gaf aan mijn kinderen. Jammer, maar dat is dan maar zo. Harm­-Jan en ik hebben bewust gekozen voor kinderen en zolang zij klein zijn, is het onze taak dag en nacht in hun leven te zijn. Onze tijd komt later wel weer.” 
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in de Kek Mama Opvoedspecial 2017.
 

Tijdelijke aanbieding: Neem nu een abonnement op Kek Mama en krijg een gratis tas naar keuze >

producten-kinderfeestje-thuis

Je hoeft echt de deur niet uit om kinderen een onvergetelijke verjaardag te geven: organiseer een paar leuke spelletjes thuis en iedereen is de hele dag zoet. Wel nog even de boel versieren - met deze fijne producten van Xenos, bijvoorbeeld.

Indianenthema

Ga je voor een indianenthema? Trek dan de verkleedkist open, knutsel tooien van karton en tover je huis of tuin met kussens, boomstammen en stokpaarden om tot een indianenparadijs. Deze tipi is hierbij ideaal: leuk voor buiten, maar ook fijn in de slaap- of speelkamer. Zo heb je er na dat ene feestje ook nog wat aan. Tip: je kunt de tent pimpen met textielstiften.

 

Slaapfeestje

Of je gebruikt de tent waarvoor-ie echt bedoeld is. Leg er bijvoorbeeld wat lekkere kussens en plaids in, zet een bak chips neer, draai een leuke film, maak wat kindercocktails en klaar ben je. Zet je breekbaar spul uit het zicht en gebruik je wegwerpservies, dan hoef je je niet druk te maken dat kinderen de woonkamer op stelten zetten.

 

Alsof je op een festival bent

Maak het af met deze lichtjes in de vorm van een ananas en je waant je zowat op Coachella. (Overigens ook leuk om te gebruiken tijdens een tuinfeest of om de slaapkamer van je kind mee op te fleuren.)

 

Bank die tegen een stootje kan

En is het mooi weer? Dan mag een fijne bank in de tuin niet ontbreken. Een die tegen een stootje kan, waar meer dan twee kinderen op passen en er ook nog leuk uitziet (want regent het pijpenstelen, dan kan-ie ook prima in de woonkamer staan met wat plantjes erop): alsjeblieft. Het bankje is door de lokale bevolking in Indonesië gemaakt. Met de hand en van gerecycled hout. 

 

Reis rond de wereld

Met deze kaart kun je alle kanten op: kijk bijvoorbeeld wie als eerste alle landen heeft geraden, geef tijdens het knutselen elk groepje een land als thema of maak met z'n allen een 'reis rond de wereld'. Na afloop kun je de poster gewoon op de kamer van je kind hangen - ziet er nog mooi uit ook.

bizarre-gender-reveal-taarten

Weten we allemaal: op internet zie je de vreemdste dingen voorbijkomen. Zo ook dit lijstje met wel heel eh, bijzondere gender reveal-taarten.

Wij zouden ze niet één, twee, drie kiezen, maar ach: over smaak valt niet te twisten...

 

Behoorlijk dubbelzinnig.

 

Aansnijden? Zou niet durven.

 

Ah, oké. Dat het maar duidelijk is...

 

Ook niet erg smaakvol.

 

Lees ook
Dit zijn de meest gekozen babynamen van 2017 >

 

Want een baby heeft al een snor, natuurlijk.

 

Frank, bedankt hè!

 

Dat is de vraag...

 

En hier vind je vast ook wat van...

Bron: someecards.com

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >