‘De oppas had stiekem geld uit onze spaarpotten gestolen’

11.11.2023 04:52
oppas geld gestolen uit spaarpotten Beeld: Getty Images

Vast een gevalletje vroege dementie, dacht Janet toen er elke paar dagen kleine dingen in huis verdwenen. Die leuke, zorgzame oppas had ze geen seconde verdacht.

Janet (27): “Het begon ermee dat ik geld miste uit mijn geldblikje. Daar zat altijd zo’n twintig euro muntgeld in, maar opeens kon ik met moeite drie euro bij elkaar schrapen. Een paar dagen later zocht ik me rot naar mijn nieuwe mascararoller en miste mijn man ineens een pakje scheermesjes. Een week later verdwenen zes rolletjes Mentos uit de voorraadkast.

Lees ook – ‘Mijn kids hebben er een sport van gemaakt om de oppas voor de gek te houden’ >

Zorgzame oppas

Ik verdacht Debby geen seconde. Zij was onze zorgzame dinsdagavondoppas, dol op de kinderen. Ik vroeg me af of ik leed aan vroege dementie en onderwierp onze zoontjes aan een verhoor. Ik kon me weliswaar niet voorstellen wat die met een mascararoller moesten, maar toch.

Spaarpot

Mijn man was slimmer: hij vroeg de jongens het geld in hun spaarpotten te tellen. Bij Ties wisten we het niet zeker, hij krijgt nog geen zakgeld en we stoppen hem af en toe wat muntjes toe. Maar in de spaarpot van Jens, die voor het behalen van zijn A-diploma flink wat geld had gescoord, ontbrak zeker veertig euro. Mijn man heeft Debby ermee geconfronteerd. Ze heeft min of meer bekend. Nee, we zijn niet naar de politie gestapt. Het kwaad was al geschied. Maar dat zo’n lieve meid me zo heeft belazerd, kan ik nog steeds niet begrijpen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.