‘Opeens schoot mijn dochter van het pad, zo die rode piste op’

17.12.2023 05:01
Beeld: Getty Images

Voor idyllische foto’s moet je met je gezin in de sneeuw zijn. Voor een hartaanval van schrik, gescheurde spier of schaamrood op de kaken trouwens ook.

Maria (43), moeder van Bodil (10) en Janna (8):

“Nog even samen oefenen op de blauwe piste voor de meiden aan hun lessen zouden beginnen, dat was het plan. Maar om daar te komen, moesten we via een pad dat een rode piste kruiste. Opeens schoot Janna van het pad, zo die rode piste op. We schreeuwden nog dat ze zich moest laten vallen.

Mijn man zette zich af en moest alle zeilen bijzetten om haar in te halen. Janna was overstuur en gilde dat ze nooit meer op de rode wilde. Twee dagen later zaten mijn man en ik in de lift die over die rode piste gaat. En wie zagen we onder ons keurig beheerst naar beneden skiën…?”

Droogt wel

Inge (38), moeder van Julian (12) en Rosa (9):

“Tijdens de wintersport vorig jaar stond Julian in het toilet met een vriendje van de skiles. Omdat hij nodig moest was Julian bij aankomst in het restaurant meteen doorgelopen naar de wc’s, met zijn helm nog op en handschoenen aan. Die laatste klemde hij tussen zijn kaken.

Tot zijn maatje hem wat vroeg, hij antwoord gaf en de handschoenen vielen. Toen stond hij ineens over zijn eigen handschoenen heen te plassen. Paniek in de tent, want: goor en nat. Met veel moeite kon ik mijn lach bedwingen. Hij moest de handschoenen zelf uitspoelen. En tijdens de lunch konden ze gelukkig een beetje opdrogen in de zon.”

Lees ook – ‘Ik verander op de berg in een soort momzilla’ >

Is dit alles?

Imre (34), moeder van Tom (6):

“Een vriendin van me gaat haar hele leven al naar hetzelfde gebied en heeft dan les van dezelfde leraar. Als puber waren ze hopeloos verliefd, inmiddels zijn ze allebei getrouwd – met iemand anders. Maar nog altijd keert ze elk jaar een week terug. Behalve dat de verliefde gevoelens meteen terug zijn, gebeurt er niets.

Ik hoor die verhalen al jaren aan en mijn verwachtingen waren hooggespannen toen ik vorig jaar met haar meeging op wintersport. Bij aankomst bloosde zij bij de aanblik van haar oude liefde, ik zag vooral een oude dikke papzak en moest mijn best doen het niet uit te gieren. Was dit ’m nou?”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.