Op een rij: tips om snel geld te besparen

25.01.2020 16:01
snel geld besparen Beeld: Shutterstock

We werken niet voor niets en kinderen zijn al duur genoeg. Dus doe je voordeel met deze tips om snel en handig geld te besparen.

Apps

Je telefoon zit toch bijna aan je hand vastgeroest, dus gebruik ‘m dan ook – er zijn namelijk talloze apps waarmee je geld kunt besparen. Bencompare bijvoorbeeld, die al je vaste lasten bij elkaar optelt: zie je in één keer hoeveel je per maand kwijt bent. En met Reshopper kun je speelgoed, kleding en ander spul voor je kinderen kopen voor een leuk prijsje. Hier vind je nog veel meer apps om geld te besparen.
 

Let op koopjes

Doe slechts één keer per week boodschappen (en laat je kinderen vooral thuis) bij een goedkope supermarkt. Klinkt logisch, maar vaak verval je in gewoonte en haal je toch snel nog een paar dingen op andere momenten. Als je alles in één keer haalt, laat je je niet verleiden tot het kopen van dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Check ook wat er de komende week in de aanbieding is. Verzorgingsproducten zoals shampoo, wasmiddelen en toiletpapier gaan vaak weg voor stuntprijzen, dus sla die groot in en je betaalt er nooit de volle mep voor.
 

Lees ook:
5x tips om energie te besparen >

 

Huur, leen of deel

Niet alles hoeft nieuw en duur te zijn. Ga na of familie, vriendinnen of buren nog spullen hebben die op zolder stof liggen te happen en die jij nou nét nodig hebt. Of breng een bezoekje aan de kringloopwinkel: geef je een item mooi een tweede leven. Oh, en zet die Markplaats-app op je telefoon als je die nog niet had.
 

Verlaag je energiekosten

Loopt je energiecontract binnenkort af of ga je verhuizen? Kijk dan of je kunt overstappen op een andere energieleverancier, want dat kan je misschien wel honderden euro’s schelen.
 

Zoek deals voor een dagje uit

Met je kinderen wil je regelmatig wat leuks gaan doen, maar dat betekent niet dat je meteen veel geld kwijt bent. Vaak worden er namelijk gratis evenementen georganiseerd zoals festivals of markten. Ga lekker wandelen, maak een fietstocht of zwem gratis in één van deze meren of plassen. Ben je toch van plan om naar een attractiepark of de dierentuin te gaan, check dan of je de kaartjes met korting kunt scoren. Zo niet, koop ze dan in elk geval online en niet in de rij bij de kassa: scheelt zo een paar euro.
 

Bron: De Consumentenbond

 

 

Nog meer fijne tips? Volg ons op Facebook of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >