Hoe krijgen die kleine mormels dat toch voor elkaar, dat ze maximaal effect weten te sorteren wanneer hun moeder drie seconden de kamer uit is. Elsa weet er het fijne van.
Lees verder onder de advertentie
Elsa (28), moeder van Azazel (2):
“In paniek en met mijn armen vol boodschappen rende ik de woonkamer binnen. Ik was net bezig alles op te ruimen in de keuken toen ik zo’n vreemd geluid hoorde. Een soort whack.
Ineens bedacht ik dat het raam openstond omdat het zo warm was. Azazel keek graag uit het raam naar de langsrazende auto’s en bus en ik vreesde dat hij in die paar luttele seconden ergens op was geklommen en uit het raam gekukeld. We wonen op de derde verdieping. Maar toen ik binnenrende, stond hij met zijn hand vol speelgoed in de aanslag om het uit het raam te gooien.
‘Waag het niet het te doen!’ schreeuwde ik nog. Maar hij keek me recht in mijn ogen en smeet toen de hele set houten gereedschapsset van Little Dutch weg, zo in de vijver onder de flat.
“‘Waag het niet het te doen!’ schreeuwde ik nog”
Lees verder onder de advertentie
Ik was woedend. Ik zette hem in zijn eetstoel, schakelde de buurman in als oppas en probeerde met een bezem de spullen er weer uit te vissen. Azazel had echter een geweldige keuze gemaakt: in de vijver dreef alleen het duurste en moeilijkst te vinden speelgoed.”
Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.