Dat ging ff mis: ‘Op blote voeten stond mijn zoon (1) bij een drukke weg’

18.05.2022 06:21
Dat ging ff mis alleen buiten sneeuw

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Judith (43), alleenstaande moeder van Bob (3):

“Bob was nog geen twee jaar en ik had hem op de gang gezet. Even een time-out. Normaal werkte dat heel goed bij stoute buien. Tussen mijn gang en de woonkamer heb ik een deur met een raam ernaast. Als ik hem daar een paar minuutjes liet afkoelen, stond hij altijd heel stil met zijn neus tegen het raam geplakt. Ik zat op de bank en kon hem zo in de gaten houden. Maar die bewuste keer was er net een nieuw schoolbord bezorgd dat mijn uitzicht belemmerde.

Alleen op stap

Het bizarre is dat hij de deur is uitgelopen en vervolgens ongezien zeven verdiepingen met de lift naar beneden is gegaan. Zelf heb ik helemaal niets gehoord van zijn ontsnapping. Ik merkte pas dat hij het huis uit was toen mijn hulp Jennifer kwam binnenstormen met Bob op haar arm.

Ze was stomtoevallig die dag een kwartier eerder dan anders naar mij toe gegaan en zag tot haar verbazing buiten een kindje met blote voeten in de sneeuw. Hij stond toen al op een bruggetje vlak bij een hele drukke weg. Andere mensen waren hem gewoon voorbijgelopen. Jennifer is achter hem aan gerend en toen ze hem optilde zag ze dat het Bob was. Ze vroeg hem waar mama was en hij antwoordde: ‘In de woonkamer.’ Zij schrok zich rot en dacht echt dat ze mij dood zou aantreffen.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘Ineens was de hele fles aanmaaklimonade leeg’ >

Doemscenario’s

Ik ben blij dat ik die paniek van hem kwijt zijn nooit heb gevoeld, omdat ik hem in die paar minuten waarin dit allemaal was gebeurd nog niet gemist had. Maar ik was daarna erg van slag. Wekenlang had ik nachtmerries en kampte ik met angsten. Ik zag doemscenario’s voor me waarin Bob in het koude water zou zijn gevallen vanaf de brug of de drukke vierbaansweg opgelopen. Ik heb onmiddellijk een extra slot aan de binnenkant van de deur laten zetten, waar hij pas bij kan als hij achttien is.”

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.