‘Mijn vriendin wil graag een mannelijke oppas’

01.07.2019 11:48
Els en Do

Mijn vriendin en ik hebben net een dochtertje gekregen. Omdat wij een vrouwenstel zijn, wil mijn vriendin graag een mannelijke oppas. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, omdat je altijd zoveel enge verhalen over pedoseksuelen leest. Hoe komen we hier samen uit?

Tante Do vindt het in al haar onschuld een goed idee van uw vrouw, zij juicht mannelijke invloed bij de opvoeding toe. Tante Els snapt uw zorgen. Zij wijst erop dat pedoseksuelen meestal hartstikke aardig en betrouwbaar overkomen. Zoals Robert M., die tachtig kinderen misbruikte op een Amsterdamse crèche. Do vindt dat mannelijke oppassen in dit geval worden gediscrimineerd. Dat is ook zo. De slechten verpesten het voor de goeden.
 

Lees ook
Dit kost een oppas gemiddeld >

 

Samen optrekken

Over één ding zijn de tantes het eens: ouders moeten samen optrekken. Dat geldt ook voor u en uw vriendin. U moet allebei de oppas voor honderd procent vertrouwen. Als dat u niet lukt, moet uw vrouw bakzeil halen. Baby’s zijn tot een paar decennia geleden altijd exclusief door vrouwen verzorgd, en toch is het goed gekomen met de mensheid.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2019.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >