Niet bepaald verantwoord, maar wel effectief: ‘Mijn ultieme redmiddel is omkoping’

18.12.2022 16:49
goedkope zwembadjes onder 20 euro Beeld: Shutterstock

Niet helemaal volgens het boekje, je kinderen omkopen, maar hé, ouders zijn ook maar mensen.

Larissa (38), moeder van Mats (9).

“Omkoping is mijn beste opvoedtip. ‘Als je nu gaat slapen, gaan we vanmiddag naar oma.’ ‘Eet je bord leeg en je krijgt een Magnum toe.’ ‘Als je niet zeurt bij het winkelen, mag je iets uitzoeken bij de speelgoedwinkel.’ Pedagogisch onjuist, maar heerlijk effectief om gedaan te krijgen wat ik wil, zónder strijd. Alleen ging mijn laatste chantagepoging wel erg ver.

Lees ook – Eerst opruimen, dan chocola: onderhandelen met je kind >

Omkoping

Mats moest afgelopen juni twee dagen op schoolkamp. Hij wilde niet. Janken, schreeuwen, gillen en pijn in zijn buik. Ik denk een mix van heimwee en angst voor het onbekende. Elke dag smeekte hij me een smoes te verzinnen, zodat hij thuis mocht blijven. Ik was radeloos, wist niet wat ik met zijn verdriet aan moest en greep naar mijn ultieme redmiddel: omkoping.

Uiteindelijk hing ik voor een megadoos Lego Ninjago, een middagje bowlen en sushi eten op de dag van terugkomst. En hij stapte in de bus! Gênant was wel dat hij trots aan alle juffen en zijn klasgenoten vertelde wat hij allemaal van mama kreeg in ruil voor twee nachten kamp…”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.