Niet helemaal volgens het boekje, je kinderen omkopen, maar hé, ouders zijn ook maar mensen.
Lees verder onder de advertentie
Larissa (38), moeder van Mats (9).
“Omkoping is mijn beste opvoedtip. ‘Als je nu gaat slapen, gaan we vanmiddag naar oma.’ ‘Eet je bord leeg en je krijgt een Magnum toe.’ ‘Als je niet zeurt bij het winkelen, mag je iets uitzoeken bij de speelgoedwinkel.’ Pedagogisch onjuist, maar heerlijk effectief om gedaan te krijgen wat ik wil, zónder strijd. Alleen ging mijn laatste chantagepoging wel erg ver.
Mats moest afgelopen juni twee dagen op schoolkamp. Hij wilde niet. Janken, schreeuwen, gillen en pijn in zijn buik. Ik denk een mix van heimwee en angst voor het onbekende. Elke dag smeekte hij me een smoes te verzinnen, zodat hij thuis mocht blijven. Ik was radeloos, wist niet wat ik met zijn verdriet aan moest en greep naar mijn ultieme redmiddel: omkoping.
Uiteindelijk hing ik voor een megadoos Lego Ninjago, een middagje bowlen en sushi eten op de dag van terugkomst. En hij stapte in de bus! Gênant was wel dat hij trots aan alle juffen en zijn klasgenoten vertelde wat hij allemaal van mama kreeg in ruil voor twee nachten kamp…”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.