Hij riep over het volle schoolplein: ‘Mijn moeder? Joh, die is altijd dronken!’

07.06.2023 12:38
moeder altijd dronken grote verhalen Beeld: Getty Images

Van een zoon die vrolijk vertelt dat mama elke week zes flessen achterover tikt of een kleuter die net doet alsof ze wordt mishandeld. Ze verzinnen soms sterke verhalen, die kleine draken.

Jill (30), moeder van Kai (5) en Febe (3):

“Nietsvermoedend stapte ik de klas van Kai binnen, toen zijn juf vroeg of ik misschien even had. Ze moest iets bespreken, naar aanleiding van wat Kai in de kring had verteld, hoewel ze er vrij zeker van was dat het onzin was.

De hele dag wijn

Die maandagochtend had Kai gezegd dat hij dit weekend helemaal niets leuks had gedaan, omdat zijn moeder de hele dag op de bank had gelegen. Juf informeerde belangstellend of mama soms ziek was geweest. Maar nee, had hij gezegd, mama was moe. En dat was omdat ze ‘de hele dag wijn drinkt, wel zes flessen per week’.

“Ik hoopte vurig dat zijn klasgenootjes niet thuis hadden verteld over de alcoholistische moeder van Kai”

Ik wist niet waar ik kijken moest van verbazing. Wij drinken überhaupt geen alcohol. Nog geen drup! Toen ik thuis vroeg waarom hij dat in hemelsnaam had gezegd, nam Kai me mee naar de garage. Daar stonden zes lege wijnflessen, overgebleven na een verjaardagsfeest. Hij had bedacht dat ik die dus allemaal zelf soldaat had gemaakt. Ik hoopte vurig dat zijn klasgenootjes niet thuis hadden verteld over de alcoholistische moeder van Kai.”

Lees ook – “‘Oma, ben je weer dronken?’, vroeg mijn dochter tijdens het ontbijt aan mijn schoonmoeder” >

Leuk, zo’n fase

Eva (33), moeder van Abigail (7):

“Het is een fase. Maar geen leuke. Mijn dochter had als kleuter de neiging om ‘NIET SLAAN MAMA! NIET PIJN DOEN!’ of iets in die trant te schreeuwen als ik haar iets weigerde of terechtwees. Ook regelmatig in of rond school. Voor de duidelijkheid: ik heb haar nooit met ook maar een vinger aangeraakt. Maar je krijgt veel vreemde en boze blikken toegeworpen, kan ik wel vertellen. Terecht natuurlijk.”

Dankjewel, jongen

Jessica (29), moeder van Lola (5):

“Nathalie (49), moeder van Jan en Nico (10): “Nico riep afgelopen maart op een vol schoolplein tegen zijn vriendje: ‘Mijn moeder? Joh, die is altijd dronken!’ Wat hij bedoelde was dat ik altijd vrolijk en blij word van een wijntje. Maar ik ben nooit ladderzat of zo.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.