Dat ging ff mis: ‘De jongste dacht dat papa hem voorgoed had verlaten’

30.08.2021 11:42
dat ging ff mis papa verlaten

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Evelien (38), getrouwd met Paul (42), moeder van Mark (5) en Hugo (3,5).

“Ik zat op mijn werk, onze twee kinderen veilig wetend bij mijn man Paul, die papadag had, toen hij me belde omdat hij iets moest opbiechten. Paul is af en toe net een verstrooide professor. Een zorgzame en lieve vader, maar soms ook behoorlijk onhandig. Dan neemt hij bijvoorbeeld de jongste achterop op een krakkemikkige fiets zonder kinderzitje en komt Hugo bijna met zijn voetje tussen de spaken. Of hij fietst met een kind voor- en een achterop over een beijzeld fietspad en gaat flink onderuit. Gelukkig liep dat beide keren goed af, maar klunzig is het wel. Zo ook deze keer.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘De juf keek bedenkelijk toen mijn dochter de klas in kwam’ >

Achtergelaten

Mark zat net een paar weken op de kleuterschool en Paul bracht hem naar zijn klas. Hugo was ook mee en vond het als jonger broertje allemaal machtig interessant. Hij wilde dan ook per se steeds mee de kring in. Normaal rijdt Paul daarna door naar de crèche van Hugo, behalve op vrijdag, zijn vrije dag, dan doen ze samen iets leuks. Alleen deze keer vergat hij die kleine weer mee naar huis te nemen. Pas toen Paul zich lekker met een bak koffie op de bank had geïnstalleerd, realiseerde hij zich ineens dat het wel érg rustig was en viel het kwartje: Hugo zat nog in de kring!

Paul rende direct terug naar school. In de klas van Mark aangekomen trof hij twee huilende mannetjes aan, helemaal in paniek. De jongste dacht dat papa hem voorgoed had verlaten en de oudste had zo’n medelijden met z’n broertje dat hij van de weeromstuit mee was gaan huilen. De juf had nog geen mogelijkheid gehad om ons nummer op te zoeken. In eerste instantie wist ze niet bij wie dat vreemde jongetje hoorde, pas toen Mark ook begon te brullen had ze het door. Gelukkig duurde het drama niet lang, Paul was er hooguit twintig minuten later. Maar ik mag hem er nog graag en vaak mee plagen.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 10-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maandag lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.