Ik hou van mode en koop de leukste merkkleertjes voor onze kleuter van vijf en peuter van drie. Mijn man vindt dat zonde van het geld. Hij zegt dat ze er ook leuk uitzien in kleren van goedkopere ketens. Heeft hij gelijk?
Lees verder onder de advertentie
Els en Do: De tantes beginnen meteen met kibbelen. Els is het helemaal met u eens. Omdat zij als kind zelden nieuwe kleren kreeg en er nogal armoedig bij liep, kleedde zij haar zoontje als een kleine prins. Pas toen hij een eigen willetje kreeg werden zijn beeldschone outfits vervangen door simpele spijkerbroeken en T-shirts die tot Els’ grote verdriet uitsluitend zwart, grijs of donkerblauw mochten zijn.
Lees verder onder de advertentie
Do schaart zich achter uw man. Haar kinderen droegen altijd kleding uit goedkope winkels. Toen haar dochter de leeftijd des onderscheid bereikte (wat mode betreft dan, dat was rond haar twaalfde) kreeg ze meer inspraak. Ze kreeg een beetje kleedgeld, welk bedrag over de jaren werd uitgebreid. Do’s zoon bleef intussen braaf aantrekken wat Do hem voorschotelde.
Wat ons betreft hebben uw man en u beiden gelijk. Voor de echtelijke harmonie zit er niets anders op dan een compromis: duurdere kleren combineren met goedkopere. Hoe eng u het ook vindt, stap toch een keer binnen bij die goedkopere winkelketens. U zult zien dat u niet op de deurmat sterft.
Lees verder onder de advertentie
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 35, 23 en 21) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.