‘Mijn dochter had op school alle fietsventielen uit de banden gedraaid’

18.06.2022 13:32
fietstassen

Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Natascha (42) moeder van Charley (7).

“Met bonzend hart nam ik op toen de juf van Charley belde. Ze stelde me gerust: nee, er was niks ernstigs gebeurd met Charley, maar ze was wel stout geweest. Wat bleek: mijn vierjarige dochter had de dag ervoor samen met twee klasgenootjes alle fietsventielen uit de banden gedraaid en in haar jaszak gestopt.

Lees ook – De juf: ‘Ineens moeten drie kinderen overgeven’ >

Ik weet van fiets

Ineens herinnerde ik me het gemopper op het schoolplein, omdat er zoveel leeggelopen banden waren. Nooit had ik de link gelegd met mijn eigen kind. Ook juf was stomverbaasd, normaal was Charley juist zo braaf. Ze vertelde dat ze Charley een flinke preek had gegeven en een tekening laten maken om ervan te leren. Thuis kwamen de tranen en de spijt. Inmiddels lachen we erom en prijkt de tekening van de kleine fietsvandaal in haar fotoalbum.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.