Vrijheid vieren: dít kun je met kinderen doen op Bevrijdingsdag

03.05.2022 16:40
bevrijdingsdag kinderen
Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945, maar ook dat we sindsdien in vrijheid mogen leven. En dat gebeurt aan de hand van verschillende evenementen door het land. Dit kun je met kinderen doen op Bevrijdingsdag.

Wat inspiratie op een rij.

Leiden

In de Westerkwartier speeltuin in Leiden wordt traditiegetrouw een kindervrijmarkt georganiseerd. Op dezelfde plek is een voorleesverhaal over Rashid te horen, die met zijn familie moest vluchten uit Iran. Meer informatie vind je hier.

Utrecht

In Park Transwijk in Utrecht is tussen 11.30 en 18.00 uur een hoop vertier te vinden. Van circus tot biebfiets en van rijdend museum tot de Voel je Vrij Show, met kinderliedjes over vrijheid: er is genoeg te doen. Meer informatie vind je hier.

Groesbeek

Om meer te leren over oorlog en vrijheid, moet je in het Verzetsmuseum in Groesbeek zijn. Op 5 mei tussen 12.00 en 12.45 is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar een speciale kinderrondleiding. Ook vertellen opa’s en oma’s verhalen over de oorlog. Let op: reserveren is verplicht. Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Moet je met een kind over oorlog praten? Dít vinden jullie

Enschede

Voor dans- en muziekworkshops, een zweefmolen, knutselen en de Meneer Beer Show kun je terecht bij het Vettt Bengelfestijn in Enschede. Let op: kinderen en hun ouders hebben gratis toeging, mits je voor 12.30 uur binnen bent. Meer informatie vind je hier.

Oosterbeek

Een mooi uitstapje op Bevrijdingsdag is het Airborne Museum, waar voor kinderen genoeg te zien en te beleven is. Zo kunnen ze op speurtocht en leren ze in een audiotour onder begeleiding van soldaat Tommy alles over de Slag om Arnhem. Meer informatie vind je hier.

Nijmegen

Met het interactieve spel ‘Het Mysterie’ in cultuurhuis De Lindenberg stap je als kind (vanaf 9 jaar) middenin de Tweede Wereldoorlog. Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven. Zo reis je met een Tijdreis-strippenkaart langs verschillende haltes met activiteiten, tot je op het bevrijdingsfeest van 1945 terechtkomt. Meer informatie vind je hier.

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram