Oeps: déze plekken in huis vergeet je ongetwijfeld schoon te maken

04.07.2022 17:05
kinderen huishoudelijke klusjes

Een hobby zal schoonmaken niet snel worden. En dus proberen we ons er zo snel en simpel mogelijk vanaf te komen. Maar even vlug stofzuigen is niet genoeg. Ook déze plekken – die je ongetwijfeld vergeet – mogen wat vaker gepoetst.

Een friendly reminder kan nooit kwaad.

Luchtafvoerslang van de droger

Dit is wel een belangrijke. Heb je een droger met een luchtafvoerslang? Dan moet je ‘m regelmatig schoonmaken. Als hij vies of verstopt is, kan warme lucht minder goed afgevoerd worden en door hitte of vonken kunnen de stofdeeltjes vlamvatten. Zuig hem dus regelmatig uit met de stofzuiger. Vergeet ook het pluizenfilter niet.

Afstandsbediening

Effe eerlijk: wanneer heb je voor het laatst een doekje over de afstandsbediening gehaald? Met al die vette chipsvingers en plakkerige kinderhanden kun je je voorstellen dat het een broeihaard van bacteriën en viezigheid is. Vergeet ‘m dus niet mee te nemen in je schoonmaakroutine. Een vochtige doek met wat schoonmaakmiddel of ontsmettingsalcohol is voldoende.

Tandenborstelhouder

Hartstikke handig, zo’n beker om je tandenborstel in te bewaren. Maar door hem na elk gebruik in een houder te zetten, hopen tandpastaresten zich op. Neem hem af en toe mee in de vaatwasser of was met afwasmiddel. Dit geldt trouwens ook voor de opbergkoker in je toilettas. Na de zomervakantie eerst schoonmaken en dan opbergen. Beloofd?

Lees ook: Dit is waarom de tijd van de wasmachine vaak niet klopt

Toiletborstel

We hoeven je niet uit te leggen dat een toiletborstel – en ook de houder waar hij in staat – na verloop van tijd behoorlijk smerig wordt. Ja, vervangen is een oplossing, maar schoonmaken is een goedkopere optie. Maak de houder schoon en vul met heet water en chloor of soda. Laat de toiletborstel een tijdje weken en laat vervolgens goed drogen.

Lampen

Ben jij een schoonmaker in de categorie: alles boven ooghoogte bestaat niet? Dan moet je misschien tóch eens een blik werpen op de bovenkant van lampen. Dikke kans dat daar inmiddels een flinke laag stof is ontstaan.

Prullenbak

Tja, echt schoon wordt een prullenbak nooit. Maar eens in de zoveel tijd is het verstandig om ‘m eens grondig onder handen te nemen. Geef de binnen- en buitenkant een poetsbeurt en vergeet de binnenkant van de deksel niet!

Bron: Margriet, Elle, vtwonen

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.