LINDA. foundation: 1 op de 9 Nederlandse kinderen leeft in armoede

16.11.2016 14:45
Beeld: Getty Beeld: Getty

Geen geld voor een sportclub of andere hobby, altijd tweedehandskleding aan en nog nooit op vakantie geweest. Even schrikken: voor 1 op de 9 kinderen in Nederland is dat de realiteit. De LINDA. foundation roept jou op om te helpen.

De LINDA. foundation wil deze kinderen een steuntje in de rug geven. Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de problemen, maar lijden er wel onder, aldus de hulpverleningsorganisatie. Als moeder in armoede probeer je je in allerlei bochten te wringen. Je wil niet dat de kinderen niet mee kunnen doen op school en zo buiten de groep vallen. Of dat er ’s avonds alleen maar spaghetti met ketchup op het menu staat. Toch is dat voor Daphne (43) en haar dochter Sophie de realiteit, zo schreven wij in Kek Mama 12. 

Matrassen op de grond

In het verhaal vertelt Daphne dat ze al twee jaar bij de schuldhulpverlening loopt, maar zich kapot schaamt. Dat ze slapen op matrassen op de grond en de shampoo is aangelegd met water mag niemand weten. Sterker nog, op het schoolplein verschijnt ze in een mooie jurk en haar achtjarige dochter gebruikt een iPhone. Dat de jurk van Markplaats komt, vertelt ze er niet bij. Daphne heeft naar eigen zeggen geen hartverscheurend levensverhaal, ze is gewoon stom geweest. 

Help je mee?

De LINDA.foundation biedt graag hulp aan kinderen zoals Sophie. Jij kunt daarbij helpen door een online collectebus geld in te zamelen. Zo zorg je ervoor dat ook deze kinderen zonder zorgen op schoolreis kunnen. Een collectebus maak je makkelijk aan met jouw Facebookaccount via deze website.