Beeld: Getty
Beeld: Getty

Geen geld voor een sportclub of andere hobby, altijd tweedehandskleding aan en nog nooit op vakantie geweest. Even schrikken: voor 1 op de 9 kinderen in Nederland is dat de realiteit. De LINDA. foundation roept jou op om te helpen.

De LINDA. foundation wil deze kinderen een steuntje in de rug geven. Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de problemen, maar lijden er wel onder, aldus de hulpverleningsorganisatie. Als moeder in armoede probeer je je in allerlei bochten te wringen. Je wil niet dat de kinderen niet mee kunnen doen op school en zo buiten de groep vallen. Of dat er 's avonds alleen maar spaghetti met ketchup op het menu staat. Toch is dat voor Daphne (43) en haar dochter Sophie de realiteit, zo schreven wij in Kek Mama 12. 

Matrassen op de grond

In het verhaal vertelt Daphne dat ze al twee jaar bij de schuldhulpverlening loopt, maar zich kapot schaamt. Dat ze slapen op matrassen op de grond en de shampoo is aangelegd met water mag niemand weten. Sterker nog, op het schoolplein verschijnt ze in een mooie jurk en haar achtjarige dochter gebruikt een iPhone. Dat de jurk van Markplaats komt, vertelt ze er niet bij. Daphne heeft naar eigen zeggen geen hartverscheurend levensverhaal, ze is gewoon stom geweest. 

Help je mee?

De LINDA.foundation biedt graag hulp aan kinderen zoals Sophie. Jij kunt daarbij helpen door een online collectebus geld in te zamelen. Zo zorg je ervoor dat ook deze kinderen zonder zorgen op schoolreis kunnen. Een collectebus maak je makkelijk aan met jouw Facebookaccount via deze website.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >