Kids kwijt op de piste: ‘Toen we ze gingen zoeken vonden we alleen hun jassen’

08.12.2023 07:12
skihorror Beeld: Shutterstock

Voor idyllische foto’s moet je met je gezin in de sneeuw zijn. Voor een hartaanval van schrik, gescheurde spier of schaamrood op de kaken trouwens ook.

Inge (39), moeder van Jan (9), Bas (7) en Fee (4):

“Na de lunch dronken mijn man en ik koffie, de kinderen gingen nog even sleeën voor de les weer begon. Toen ik alleen Jan en Bas op een sneu heuveltje naast het restaurant zag glijden, vroeg ik me af waar Fee was. Die zat op haar sleetje óp de piste, in plaats van ernaast.

Hoe hard we ook schreeuwden, ze had geen idee dat ze moest remmen met haar voeten. Die staken fier in de lucht. Ze stevende keihard op het terras af. Terwijl ik in gedachte al bezig was met traumaheli’s, zag ik een man aan de rand van het terras opstaan, een sprintje trekken en haar zo van de slee vissen. Ik kon hem wel zoenen.”

Lees ook – ‘Mijn humeur wordt ieder jaar weer behoorlijk op de proef gesteld tijdens deze klus’ >

O, o, die afgrond

Judith (42), moeder van Jill (11), Yara (10) en Abel (7):

“Terwijl wij de dag afsloten met glühwein op het terras van ons hotel op de berg, speelden de kinderen met sleetjes. Tot er een slee de afgrond in gleed. We zeiden dat die in de lente wel gevonden zou worden en de kinderen gingen nieuwe sleetjes halen, maar bleven wel erg lang weg.

Toen we ze gingen zoeken vonden we alleen hun jassen. Ik kreeg het benauwd, inmiddels begon het schemeren. De hotel­manager vertrok op zijn sneeuwscooter en vond ze in het dal. Uitgelaten kwamen ze terug: die sneeuwscooter had indruk gemaakt, ze wilden nog een keer. Maar toen Yara meteen voor de dag erna wilde afspreken met de manager, greep ik toch maar in.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.