Koningsdag: feestelijke activiteiten voor de allerkleinsten

25.04.2024 11:05

Koningsdag staat voor de deur en dat betekent feest, maar hoe maak je deze feestelijke dag leuk voor de allerkleinsten?

Geen zorgen, want wij hebben een lijst samengesteld met 10 activiteiten die perfect zijn. Van kleurrijke spelletjes tot gezellige knutselprojecten, hier zijn enkele ideeën om van Koningsdag een onvergetelijke dag te maken voor jou en je kleintje:

  1. Koninklijke kijkboekjes: Creëer een gezellige leeshoek met kleurrijke boekjes over prinsen, prinsessen of oranje dieren.
  2. Ballonnenpret: Blaas een aantal oranje ballonnen op en laat ze door de kamer zweven. Je kleintje zal zijn ogen uitkijken en kan zelfs proberen ze te pakken terwijl ze rondzweven.
  3. Sensory bin: Maak een sensory bin met rode linzen (ogen oranje) , kleine speeltjes, knuffels en zachte kroontjes. Laat je kleintje in de linzen graven en op ontdekkingsreis gaan in deze koninklijke schatkist.
  4. Oranje zandspeelplaats: Als het weer het toelaat, maak dan een oranje zandspeelplaats in de tuin of op het balkon. Vul een zandbak met oranje zand of laat je kleintje spelen met oranje speelgoedemmers en schepjes.
  5. Kroon knutselen: Laat je kleintje zijn eigen koninklijke kroon knutselen met oranje en gouden papier, stickers en glitter. Je kunt ook aan de haal met oranje (vinger)verf.
  6. Snacktijd: Maak een kleurrijk fruitbuffet met allerlei soorten oranje fruit, zoals mandarijnen, perziken, abrikozen en mango.
  7. Muziekparade: Verzamel potten, pannen en rammelaars en ontdek de muzikant in je kindje.
  8. Waterpret: Als het warm weer is, vul dan een waterbak met oranje gekleurd water en laat je kleintje spelen met speelgoedbootjes, eendjes en ander waterspeelgoed.
  9. Verstopspelletjes: Speel verstoppertje met een koninklijke twist door verstopte schatten te verstoppen in huis of in de tuin.
  10. Tompouce eten: Een oranje tompouce hoort erbij. Als je kindje (nog) geen tompouce mag, drinkt hij zijn flesje of eet hij zijn maisstick, terwijl mama van deze zoete lekkernij geniet ;).

Nog meer inspiratie: 7x leuke babyactiviteiten binnenshuis

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.