Kleuters zijn net hamsters: ‘Ze had vier dikke regenwormen in haar jaszak gedaan’

24.12.2022 07:42
kleuters net hamsters jaszakken Beeld: Unsplash

Op ontdekkingsreis in de wereld en alles met wijde ogen bewonderen. ‘Kijken met je ogen, niet met je handjes’ is niet voor niets een veel gebruikt gezegde voor de ouder die zich bevindt in de buurt van een kleuter.

Becky (32): “Ik hoor het de juf tijdens een ouderbijeenkomst nog zeggen: ‘Kleuters zijn net hamsters. Ze verzamelen alles wat voor hen van waarde is in hun jaszakken. Haal ze regelmatig even leeg.’ Dat doe ik dus nu eens in de zoveel tijd.

“Ik maak er foto’s van. Leuk voor later”

Ik heb er al van alles in aangetroffen, van gebruikte mondkapjes tot een wattenstaafje aan toe. Het levert iedere keer weer een bonte verzameling gekkigheden, maar vooral ook viezigheden op. Ik maak er foto’s van. Leuk voor later.”

Lees ook – Dit zijn de leukste musea in Nederland voor kleuters >

Wat een vondst

Tessa (33): “Vier dikke regenwormen had mijn dochter in haar jaszak gedaan – helemaal uitgedroogd inmiddels. Ze had ze aan me willen laten zien, maar was het vergeten. Ik kwam er bij toeval achter toen ik haar jas wilde wassen en de zakken leeghaalde. Jazeker, ik heb keihard gegild. Toen ik het mijn collega’s vertelde, hoorde ik van een van hen dat haar zoon een keer een kikker in zijn jaszak had gestopt. Ik mocht feitelijk mijn handen dichtknijpen dus.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.