Dit zijn de leukste musea in Nederland voor kleuters

03.03.2022 22:19

Je kunt de voorjaarsvakantie natuurlijk gebruiken om je schutting te schilderen, of nu toch écht een keer te beginnen aan de nieuwjaarsschoonmaak. Maar wil je je kleuter een plezier doen? Dan is de deur uitgaan waarschijnlijk een betere optie.

En dan komt onderstaand lijstje ongetwijfeld van pas.
 

Beeld en Geluid – Hilversum

Beeld en Geluid zorgt ervoor dat je kind (of jij) voor één keer kan meemaken hoe het is om het nieuws te presenteren. Of als een ster op het podium te staan. 

 

EYE – Amsterdam

Stap binnen in de wereld van EYE, ontdek alles over films in het Panorama en wordt voor een dag acteur. Elke woensdag, zaterdag, zondag én elke dag tijdens schoolvakanties worden de leukste films gedraaid. 

 

Oyfo Techniekmuseum – Hengelo

‘Verboden af te blijven’ is in het Techniekmuseum het motto. Hier gaan werkelijk alles over techniek: van ouderwetse uitvindingen tot slimme alternatieven voor de toekomst.

 

Nationaal Militair Museum – Soest

In een enorme hal staan echte vliegtuigen en helikopters waardoor je ze van alle kanten kunt bekijken. Wil je kind wat energie kwijt? Dat kan buiten op de stormbaan.

 

Lees ook
Bij deze bijzondere musea kom je de gekste kunstwerken tegen >

 

Kinderboekenmuseum – Den Haag

Spelenderwijs maken kinderen in dit museum kennis met jeugdliteratuur. Alle tentoonstellingen en workshops zorgen ervoor dat je kind voortaan geen boek meer laat liggen.

 

Tropenmuseum – Amsterdam

Een bezoek aan het Tropenmuseum is een echte ontdekkingstocht. Ga op reis en laat je verrassen in een doe-tentoonstelling, leer alles over Suriname en ontdek het geheim van een goed cadeau. 

 

Museumstoomtram – Hoorn-Medemblik

Niet alleen op het museumterrein in Hoorn is veel te zien, ook onderweg tijdens de rit in de nostalgische stoomtram kijkt je kind z’n ogen uit. Historische bruggen, spectaculaire vergezichten: dit bezoek vergeet je niet snel. Let op: meereizen kan vanaf 2 april. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >