Veilig zwemmen: met deze kleuren badkleding valt je kind op in zwembad en zee

09.07.2024 16:33
knappe ouders dochter Beeld: Getty Images

Een dagje strand of zwembad is natuurlijk heerlijk, maar veiligheid staat altijd voorop. Wist je dat de kleur van de zwemkleding van je kind een groot verschil kan maken in hoe goed je ze in het water kunt zien? Hier lees je welke kleuren je het beste kunt kiezen, zowel voor in de zee als in het zwembad.

Nog opzoek naar nieuwe zwemkleding? Kies dan voor deze kleuren! Niet alleen zijn ze hip, maar ze helpen je ook je kind altijd in het oog te houden. En laten we eerlijk zijn, een beetje extra gemoedsrust kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?

Lees ook: Dilemma: ‘Kan ik mijn baby op de hotelkamer laten slapen en zelf bij het zwembad gaan liggen?’

Welke kleur zwemkleding voor de zee?

De zee is mooi, maar ook best gevaarlijk. Daarom is het slim om je kinderen in knalgele, oranje of felroze badkleding te steken. Over het algemeen kun je het beste neonkleuren kiezen. Deze kleuren vallen goed op tegen het blauw-groene water. Ga dus op zoek naar een felgele bikini of een knaloranje zwembroek.

Welke kleur zwemkleding voor het zwembad?

In het zwembad zijn de kleurenregels net even anders. Het water is vaak helder blauw, waardoor lichte kleuren minder opvallen. Hier zijn rood, zwart en donkerpaars de kleuren die je wilt. Ze steken goed af tegen de lichte tegels en het heldere water. We hebben het dan met name over zwembaden met een lichte bodem. Ook doen felroze en neonoranje het hier verrassend goed. Dat geldt ook voor zwembaden met een donkere bodem, waar de donkere kleuren dan weer sneller wegvallen.

Geloof je het niet? Hieronder kun je het zelf zien.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.