Kleine vernielzuchtigen: ‘Je zei dat we niet mochten voetballen, dus we speelden panna’

09.11.2023 14:22
dilemma alimentatie voetbalkamp zoon Beeld: Shutterstock

Onbetaalbaar zijn ze, die bengels van je, maar ze kosten ook een lieve duit. Vooral als ze het een en ander vernielen in hun kinderlijke onschuld.

Kosten € 8,99

Loes (42): “We waren met Bob (11) en Jort (8) en met familie en vrienden een weekendje weg om de zeventigste verjaardag van mijn schoonmoeder te vieren.

We gingen naar een oud kasteel, helaas voor mijn zoons waren er verder geen jonge kinderen bij. Ze verveelden zich enorm. Op een gegeven moment vroegen ze of ze even binnen in de grote gangen mochten voetballen. We legden uit dat het kasteel eeuwenoud was en geen voetbalveld of speeltuin, dus dat dat niet de bedoeling was. Bob en Jort vertrokken en we zagen ze een tijdje niet.

Lees ook – Alles voor het bloedje: ‘Blijkbaar is voetbal ook mijn nieuwe hobby geworden’ >

Een beetje lijm

Nietsvermoedend liep ik even later de mooie kasteeltrap af, toen ik een klap hoorde en iets op de grond hoorde vallen. Geschrokken rende ik ernaartoe. Een houten ornament, een stuk versiersel aan de muur, was op de grond gevallen. De voetbal lag ernaast. ‘Hoe kunnen jullie dit nu doen, dit hadden we niet afgesproken’, riep ik boos en verbaasd. Waarop de kinderen beledigd antwoordden: ‘Je zei dat we niet mochten voetballen, maar dat deden we toch niet? We speelden panna.’

“Ik wacht nog steeds op het geld voor de tube houtlijm”

Ik weet niet hoe snel we naar een bouwmarkt in de buurt zijn gereden om een tube houtlijm te halen. We lijmden de boel, er was niets meer van te zien. Boos zei ik dat ze die tube mooi van hun eigen geld moesten betalen. Daar wacht ik trouwens nog steeds op.

Over het ornament hebben we nooit meer iets gehoord, dus dat hebben we stevig genoeg vastgelijmd. En van de andere gasten hoorde ik dat weekend ironisch genoeg: ‘Wat zijn die zoet, zeg.’”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.