Voetbal boven alles: ‘Een weekendje weg? Dan checkt hij eerst de voetbalapp’

19.05.2023 14:01
voetbal weduwe Beeld: Unsplash

Voor ieder uitje even de voetbalapp checken voor de wedstrijdtijden of in vol kostuum voor de buis zitten. Deze partners zijn dol, maar dan ook écht dol, op voetbal.

Martine (26): “Ik ben met recht een voetbalweduwe. Mijn man Jasper is niet alleen NAC-supporter, maar ook Nederlands elftalvolger en Real Madrid-fan. Bovendien speelt hij op zaterdag in een zogenaamd ‘bierelftal’ waar de derde helft belangrijker is dan het veldspel. Daarnaast is hij jeugdcoördinator en traint hij drie teams bij de voetbalclub in ons dorp.

“Als hij de hort op is, ben ik tenminste wél de baas over de afstandsbediening”

Hartstikke leuk, alleen niet in combinatie met een fulltimebaan én acht maanden oude baby. Alhoewel het alternatief – hij thuis, maar non-stop de sportzender aan – ook niet altijd ideaal is. Als Jasper de hort op is, ben ik tenminste wél de baas over de afstandsbediening.”

Parijs moet wachten

Lilian (36): “Een weekendje weg met het hele gezin? Prima, maar Derk checkt éérst de voetbalapp. Is het niet zijn favoriete eredivisieclub die thuis speelt waardoor we niet weg kunnen, dan wel zijn eigen vereniging die een belangrijke match heeft, waardoor het feest niet doorgaat. Op zich vind ik het niet zo erg, maar er zijn amper nog zaterdagen vrij. Echt spontaan ‘even naar Parijs rijden’ is er bij ons dus nooit meer bij.”

Lees ook – ‘Mijn partner wil op vakantie altijd gaan wielrennen’ >

De verklede wortel

Elizabeth (33): “Als geboren en getogen Amerikaanse ben ik wel wat gewend als het gaat om sportbeleving, maar de voetbalgekte van Hollanders was echt nieuw voor mij. Hoe zij zich uitdossen bij wedstrijden… Als wortel, leeuw of zelfs mannen als boerinnen. Ik vind het incredibly funny.

“Hij heeft altijd oranje aan, zelfs als het Amerikaanse elftal speelt”

Mijn vriend doet net zo hard mee. Ook Thomas gaat verkleed naar alle voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. Hij heeft stapels oranje shirts en caps in de kast en bij finales verft hij zijn haar oranje. Blijkbaar zit het in de genen, want onze driejarige zoon heeft ook al de nodige oranje outfits die hij per se aan wil als er wordt gevoetbald. Zelfs als het Amerikaanse elftal speelt.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.