Alles voor het bloedje: ‘Blijkbaar is voetbal ook mijn nieuwe hobby geworden’

12.04.2023 06:46
dochter mag niet op voetbal van man Beeld: Getty Images

Wanneer de ouderparticipatie bij je lokale sportclub verandert in een ware parttime baan ga je jezelf afvragen: wanneer is dit ook mijn nieuwe hobby geworden?

Lea (31), moeder van Oscar (7):

“Ouderparticipatie heet het officieel. Volgens mijn man hebben we ervoor getekend toen we onze zoon lid maakten van de voetbalvereniging.

Wisten wij veel hoe veel werk het was: ballen oppompen, doelen uitzetten, pionnen verzamelen, tenues wassen en dan ook nog bardiensten draaien, de kinderen halen en brengen én het belteam bemannen om nieuwe leden te werven voor een sponsoractie. Plus alle trainingen en (oefen)partijtjes. Blijkbaar is het voetbal ook mijn nieuwe hobby geworden, tijd voor mijn eigen bootcampclubje heb ik niet meer. Nou ja, alles voor het bloedje dan maar, hè? Gelukkig hebben wij er maar één.”

Lees ook – ‘Leuk hoor, al die clubjes, maar ik ben toch geen taxichauffeur?’ >

Geen bal aan

Miranda (29), moeder van Jasmijn (9):

“Ik geef het ruiterlijk toe: ik heb helemaal niks met voetbal en überhaupt niet met teamsport. Ik ben een Penny-meisje. Lekker paarden borstelen en knuffelen en af en toe een rit, zonder enige prestatiedruk. Ik vind het erg jammer dat onze enige dochter niets met paarden heeft en uitgerekend op voetbal wil. En dan ook nog eens bloedfanatiek is.

Mijn man is Jasmijns grootste supporter, maar ik ben eerlijk nog nooit bij een training of wedstrijd geweest. Het spel boeit me niet en dan die schreeuwende ouders langs de lijn: vreselijk. Ik weet dat er flink over me geroddeld wordt, ik zou ontaard zijn omdat ik nooit kom kijken. Ach, ik knutsel met Jasmijn en doe heel veel op school. Ieder zijn ding, toch?”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.