Dat stoere Roan al langer niet helemaal zichzelf was na de komst van zijn halfzusje, begon flink aan juf Rosan te knagen.
Lees verder onder de advertentie
Rosan (41) is juf in groep 7.
“Het viel me al langer op dat Roan zichzelf niet was. Hij was terneergeslagen en moe en wilde vaak niet meespelen met de rest. Terwijl ik hem kende als een binkie, een van de stoerdere jongens. Ook gingen zijn prestaties achteruit.
Lees verder onder de advertentie
Ik wist dat hij net een zusje – eigenlijk een halfzusje – had gekregen en dat er problemen waren in het gezin. De vaders van zowel Roan als het zusje waren uit beeld, de moeder verslonsde steeds meer.
Op een middag vroeg ik Roan of hij met me wilde basketballen. Dat doe ik vaker: als je speelt of sport praten kinderen makkelijker dan wanneer je ze tegenover je aan een tafel zet. Ik liet de klas over aan een onderwijsassistent en nam Roan mee naar de gymzaal. ‘Je lijkt moe’, zei ik. ‘Ik maak me zorgen om je.’
Lees verder onder de advertentie
Veilig Thuis
Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit. Hij was ook moe. Er ’s nachts twee of drie keer uit moeten voor de baby brak hem op. ‘Maar ja, ze heeft honger, juf. Ik moet haar toch een flesje geven.’ Zijn moeder voelde zich daartoe niet geroepen. Mijn hart brak. Zo’n stoere bink met een veel te grote verantwoordelijkheid. Gelukkig nam onze directeur meteen contact op met Veilig Thuis. Een paar weken later had ik de oude Roan weer in mijn klas.”
Lees verder onder de advertentie
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.