Inspiratie voor de feestdagen: dit zijn de speelgoedtrends van 2021

08.11.2021 13:49
speelgoedtrends_2020

Het is alweer bijna Sinterklaas. Dus voor het geval er nog wat ruimte is op het verlanglijstje van je kind: dé speelgoedtrends van 2021. 

Filmgekte

Door corona zijn veel grote blockbusters uit 2020 uitgesteld. Dit leidde vorig jaar tot een sterke daling in de verkoop van merchandise uit bioscoopfilms, maar in 2021 ziet bol.com het tegenovergestelde: veel films komen toch uit, waardoor er een stormloop ontstaat op de bijbehorende merchandise. Inspiratie nodig?

Een overzicht van het leukste Paw Patrol-speelgoed vind je hier

 

Leerzaam speelgoed

Altijd fijn als je kind ook iets leert van het speelgoed waarmee hij speelt. En ondanks dat educatief speelgoed niet nieuw is, ziet bol.com een enorme stijging in populariteit. Hoe dat komt? Vermoedelijk door het feit dat kinderen door de omstandigheden langere periodes niet naar school geweest zijn. 

Lijstje: fijn educatief speelgoed (per leeftijd)

 

Later als ik groot ben…

Winkeltje spelen of achter het fornuis staan als een echte sterrenkok: kinderen stappen maar al te graag in de schoenen van volwassenen. Dit jaar meer dan ooit, blijkt uit de populariteit van ‘grote mensen’-speelgoed. Bol.com denkt wel te weten hoe dat komt. “Kinderen zien hun ouders meer dan ooit thuis aan het erk. Hierdoor zijn ze zich bewuster van de rollen die ze vervullen, ook als het gaat om de taken in huis.”

Wij selecteren de mooiste speelgoedkeukens

 

Lief voor de aarde

Veel speelgoedmerken zijn bezig om het productieproces en de verpakkingen van hun producten duurzamer te maken, maar ook naar de materialen wordt goed gekeken: plastic speelgoed wordt steeds vaker gemaakt van gerecycled plastic, bioplastic of hout met een keurmerk. 

Lees hier alles wat je moet weten over duurzaam speelgoed

 

Lees ook
Zie ginds komt de stoomboot: in deze steden meert Sinterklaas dit jaar aan >

 

Los van de trends, doen kaart- en dobbelspellen het ’t hele jaar goed. Zo is Qwixx het best verkochte spel is bij bol.com. Ook stijgt de verkoop van tekenproducten sinds vorig jaar flink, mede omdat mensen door de maatregelen veel thuis waren. Gaming is ieder jaar favoriet, waarbij de PlayStation 5 en bijbehorende games dit jaar het meest gewild zijn.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >