Zie ginds komt de stoomboot: in deze steden meert Sinterklaas dit jaar aan

08.11.2021 12:42
sint-intochten

De landelijke Sinterklaasintocht op zaterdag 13 november zal door de coronamaatregelen dit jaar plaatsvinden in een nog ‘geheime’ stad en is alleen op televisie te zien. De beste man toch liever in het echie ontmoeten? In diverse regio’s meren nog genoeg ‘hulpsinterklazen’ aan.

Bekijk dit lijstje maar. 

Rotterdam 

Dit jaar komt de Sint voor de zeventigste keer aan in Rotterdam, traditiegetrouw langs de kade van Willemsplein op 13 november om 11.30 uur. Hierna zal hij zijn tocht door de stad beginnen en eindigt hij bij het Grotekerkplein (15.00 uur). Je hebt geen QR-code nodig.

Amsterdam

Sinterklaas en alle pieten varen Amsterdam binnen op zondag 14 november tussen 10.00 uur en 13.20 uur. Hij vaart de hoofdstad binnen via de Weesperzijde van de Amstel. Je hebt geen QR-code nodig.

Den Haag

Op zaterdag 13 november arriveert Sinterklaas met zijn gevolg om 11.15 uur in de Haven van Scheveningen – het programma begint al vanaf 10.30 uur. Goed om te weten: je kunt het evenement alleen bijwonen op vertoon van een geldig entreeticket en, voor volwassenen, een Corona-toegangsbewijs.

 

Lees ook

Alsjeblieft, hulpsinterklaas: 6x cadeautips voor moeders >

 

Tilburg

De goedheiligman en zijn pieten meren op zondag 14 november aan in de Tilburgse Piushaven. Vervolgens lopen ze met een tocht door de binnenstad van Tilburg om vervolgens op het Willemsplein welkom te worden geheten door burgemeester Weterings. Op het Willemsplein ben je verplicht om een geldige QR-code te laten zien, langs de route is dat niet nodig.

Leeuwarden

In Leeuwarden is het zaterdag 13 november feest: Sint en zijn pieten varen rond 12.00 uur de Prinsentuin binnen. Rond 12.15 uur stapt Sinterklaas op z’n paard Ozosnel en start samen met de gezellige stoet aan de intocht door de binnenstad. Je hebt geen QR-code nodig.

Goes

De goedheiligman komt zaterdag 20 november aan in Goes, traditiegetrouw in de haven. Vervolgens stapt hij in een koets voor een rondrit door de stad. De tijden zijn nog niet bekend. Je hebt geen QR-code nodig.

Maastricht

Zaterdag 13 november rond 10.40 uur zal de Sint met zijn boot aanmeren in Maastricht (bij de aanlegsteiger van Rederij Stiphout tussen de Sint Servaasburg en de Wilhelminabrug). Door de coronamaatregelen is er geen groots ontvangst op de kade. Wel wordt er een rijtour gehouden door de stad. Je hebt geen QR-code nodig.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >